Starity

Hatalmas show-t csinált a Depeche Mode! Tovább dübörög a VOLT Fesztivál!

2018. június 27. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap vette kezdetét a Sopronban megrendezésre került könnyűzenei fesztivál.

hirdetés
Hatalmas show-t csinált a Depeche Mode! Tovább dübörög a VOLT Fesztivál!

Óriási várakozás előzte meg az idén huszonhat éves VOLT Fesztivált, de nyugodt szívvel állíthatjuk: már az első nap beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a közönség már kora délelőtt gyülekezni kezdett az esti fő attrakcióra, a Depeche Mode-ra várva, a lelkesedés pedig a szemerkélő eső ellenére sem lankadt, sőt!

Onnan is tudhattuk, hogy nem egy Rihannával van dolgunk, hogy a mindenféle sztárallűröktől mentes zenekar a beharangozott időben érkezett a színpadra, ráadásul majdnem tökéletes magyarsággal mondta ki a varázsszót: Sopron, amitől persze rögtön a tetőfokára hágott a hangulat. Mint korábbi cikkünkben említettük, a tegnapi volt a fomáció első hazai fesztiválkoncertje, és bár az arénákban játszottakhoz képest némileg rövidebb szettel érkeztek, a rajongók igazán nem panaszkodhattak, elvégre kis híján két órán át élvezhették az egyébként látványban sem utolsó show-t.

Az együttes a tavaly megjelent, szám szerint tizennegyedik, Spirit címre keresztelt albumának apropóján járja a világot, ennek ellenére mindössze két dalt (Going Backwards, Cover Me) adtak elő róla, és nagyobb hangsúlyt fektettek a régi kedvencekre: felcsendült többek között a Useless, a Precious, a Personal Jesus, a World In My Eyes és az In Your Room is; ráadásként pedig olyan remekművekkel pendítették meg szívünk húrjait, mint az Enjoy The Silence, a Somebody, a Walking In My Shoes, valamint a Just Can't Get Enough.

Összességében elmondható, hogy Dave Gahanék igazán profi munkát végeztek, és szerény véleményem szerint korukból jócskán letagadhatnának az alapján, amilyen színpadi jelenlétet produkáltak. Természetesen a közönséget is dicséret illeti, hiszen a koncert eleji verekedéstől eltekintve abszolút partnerei voltak a zenekarnak – lehetett szó közös éneklésről vagy a csapat védjegyévé vált „kaszálás” utánzásáról, pedig a tegnapi egy éven belül idestova a harmadik alkalom volt, hogy hazánkban jártak, mégis úgy fest, ahogy ők nem unnak minket, úgy a hazai közönség sem kaphat eleget belőlük.

 

Kitekintőként érdemes megjegyezni, hogy ma is érdemes ellátogatni a fesztiválra, hiszen a Depeche Mode-hoz hasonlóan ma is egy, az Egyesült Királyságból származó formáció szórakoztatja a közönséget a Hurts személyében; előtte azonban olyan neves hazai előadók fűtik fel a hangulatot, mint a Margaret Island, Ákos, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Kowalsky Meg A Vega, a Lord, valamint egyenesen az Egyesült Államokból érkezik még Redfoo & The Party Rock Crew.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek