Starity

Mosolytervezés – sztárok, akik csúnya fogakkal indították karrierjüket

2018. június 29. 09:09   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csupa csillogás, fény, ragyogás, egy elérhetetlen, más világ. A sztárokról azonnal Hollywood jut az ember eszébe, egy kívülről csodásnak ható, sokak által irigyelt miliő. Az ember hajlamos azt gondolni, az ilyen gazdag, ismert, híres embereknek nincsenek is gondjaik, a felhők között járnak. Az egész azonban csak egy kirakat, ami sokszor igen mást takar, és rendre nem is gondolnánk, hogy az épp látott ismertség sem volt mindig makulátlan külsejű, sőt, vannak, akik még manapság sem azok. Bizony, ők is csak emberek, megannyi hibával, olykor pedig eredendően igen meglepő külső adottságokkal indították be karrierjüket.

hirdetés
Mosolytervezés – sztárok, akik csúnya fogakkal indították karrierjüket

Botrányos fogsorok

Az álomgyár – noha nem csupán a filmvilág fellegváráról van szó ilyenkor, hiszen ide tartoznak az énekesek, együttesek, divatikonok stb. is – olykor nem is annyira álomszerű, ha akad néhány gikszer. Számos sztár például elképesztő, ronda fogakkal büszkélkedhet, amik vagy hiányoznak, vagy elszíneződöttek, vagy csálék. És valljuk be, ez a filmvásznon és a címlapokon elég furcsán hathat, hiszen a hiúság tükrében a tökéletességet szoktuk meg az irigyelt csillagoktól, pláne egy-egy széles mosoly kíséretében. És ekkor lép színre a mosolytervezés: vannak, akik teljes egészében kijavították e csorbát és nem csak néhány fogukat, de egész fogsorukat lecseréltették, s már-már gyanúsan vagy zavaróan egyenletes, és vakítóan hófehér fogazattal tündökölnek a kamerák előtt és a magazinok hasábjain. És vannak, akiknek tökéletesen megfelel az, ahogyan kinéznek és fittyet hánynak a véleményekre, nekik szinte már a csúnya fogazatuk lett a védjegyük.

Néhány csemege

A női divatdiktátor, az egyik legnagyobb és legismertebb divatház feje, Donatella Versace nem éppen előnyös külső adottságokkal rendelkezik. Igaz, nála a ruhái szépségén van a hangsúly, azonban aki ma is mindent megtesz látszólagos fiatalsága érdekében, annál igencsak kirívó a fogak állapota, ami mellett félretökéletesített ajkai is tovább rombolják az összhatást.

Celine Dion karrierje kezdetén látványosan csúnyácskábbnak látszott későbbi kinézeténél. Azonban azóta nem csak kifinomult, jóval ízlésesebb külseje, s nem csak hangja és énektudása bűvöl el minket, hanem széppé varázsolt fogsora is.

Hasonlóképp nagy változáson ment keresztül a két színésznő, Lindsay Lohan és Kirsten Dunst fogazata is. Kicsi, görbén álló fogaikból egy egyenletes, de még természetesnek ható fogsort kreált fogorvosuk.

Igen sokat ült a fogorvosi székben Nicolas Cage színész is, hogy mosolya minél tökéletesebb legyen. Ahogyan a népszerű focista, Cristiano Ronaldo fogvillantása is jóval hatásosabb lett, s azóta minden bizonnyal még több hölgy rajong érte.

Gwen Stefani fogsorának átváltozása is látványos. Sokáig viselt fogszabályzót, hogy fogai tökéletesen álljanak, azonban még a fogszerkezettel sem szégyellt széles mosolyt virítani a fényképezőgépek előtt.

Meglepő korábbi fotó került elő sok nő bálványáról is, Tom Cruise-ról. Fiatalabb korában első fogai meglehetősen illúziórombolóan álltak, az egyik pedig még alaposan elszíneződött is volt. A csorbát csakhamar kijavították, s azóta csábos mosollyal hódít.

A sorban különcként virít az érdekes ábrázatú színész, Steve Buscemi, akit nem a mosolyáért szeretünk. Fogai össze-vissza állnak és cseppet sem bánja, sőt, talán szélsőséges, rosszfiús szerepei is különös fizimiskájának köszönhetőek.

A nem éppen makulátlan életmódjáról is ismert, alkoholmérgezés miatt életét vesztett Amy Winehouse énekesnő két végéről égette a gyertyát, és még a mértéktelen drogfogyasztás miatti foghíjas fogazata sem hozza zavarba, mint ahogyan Madonnát sem érdekli a két első foga közötti szünet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek