Starity

Nightwish: kétséges Jukka Nevalainen visszatérése

2018. július 02. 21:09   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2014-ben történt tagcsere a Nightwish háza táján, ugyanis kiderült, hogy Jukka Nevalainen álmatlanságban szenved, így helyét a Wintersun ütőse Kai Hahto vette át. Most azonban kiderült: nagy esély van arra, hogy Jukka nem fog többek a Nightwish-dobok mögé ülni.

hirdetés

Mint ismeretes a finn zenekar márciusban dobta piacra legújabb válogatásalbumát, a Decadest, ami a csapat legsikeresebb dalait sorakoztatja fel. A turné jelenleg is zajlik, s minat az korábban kiderült az együttes legkésőbb 2020-ban jelentkezik majd új nagylemezzel, ami a második korong lesz az új tagokkal a fedélzeten.

Tuomas Holopainen, a formáció alapítója nemrégiben adott egy igen különleges interjút a Hellfest fesztivál keretein belül, amiben többek között szó esett a készülő újdonságról, Jukka Nevalainen állapotáról, de egyéb más kérdésekre is készségesen válaszolt.

Alapjában véve ez egy vidámszerű időgép, olyan mint egy út a memória sávban. Egyes dalok kicsit nagyobb kihívást jelentenek, mint mások, mivel a daloknak lírai tartalmuk van, úgy értem, sokat fejlődtem dalszerzőként, így valószínű, hogy soha többet nem fogok ilyen lírai szerzeményeket írni, de ha visszatekintek a múltba, nagyon tudom értékelni őket, és büszke vagyok rájuk, de olyan dalokat játszani, mint a The Carpenter, vagy a Dead Boy's Poem egy kicsit bonyolult.

– árulta el a jelenleg is zajló turnéról, majd hozzátette, hogy mely Nightwish-dalokat szereti élőben játszani, - erre azonban már többször is kitért az interjúk során. 

Nos, még mindig lázasan folyik a dalszerzés, körülbelül 70-80%-a van meg az írott anyagoknak, de ezekről még senki sem hallott egy részletet sem, fogalmuk sincs arról, hogy mi a dalok címe, vagy, hogy milyen témát is dolgoznak fel, még nagyon korai szakaszban vannak, de nagyon jól haladok, és izgatott vagyok az eddigi eredményekkel kapcsolatban, az a terv, hogy 2019 júniusában megyünk a próbaterembe és elkezdünk dolgozni az albummal, felvesszük, és ha minden jól alakul 2020 tavaszán kiadjuk, amit egy hatalmas turné fog követni.

– árulta el az új album kapcsán, majd kitért Jukka Nevalainen dobos állapotára:

2014 óta Kai Hahto (Wintersun) a zenekar dobosa, a legutóbbi lemezen is ő volt az ütős, ám nem kizárt, hogy nem ez volt az egyetlen Nightwish-lemez, amin az ő játéka hallható.

Jukkával voltam a múlt héten. Baseball meccsen voltunk. Ő részt vesz a zenekar dolgaiban, de kérdéses, hogy fog-e valaha is dobolni, mivel az álmatlansága még mindig tart, bár már sokkal jobban érzi magát. Az év elején műtötték a kezét, ezért nem tud játszani, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit hoz a jövő, jelenleg Kai a dobosunk, a turné végéig pedig biztosan ő fog maradni a zenekarban, majd jövőre kiderül, hogy hogy érzi magát Jukka, és hogy mit hoz a jövő.

– magyarázta, felkészítve a rajongókat arra, hogy vélhetően újabb alapítótagnak kell búcsút inteniük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek