Starity

A Szigetet is megjárt francia Jain parázslóan izgalmas albummal jelentkezik

2018. július 11. 14:02   |   Szerző: Glamster

Ugyan jelenleg is úton van a fesztivál szezon áradatában, de az afro-ritmusokkal átitatott francia énekesnő, Jain máris újabb turnét jelentett be.

hirdetés
A Szigetet is megjárt francia Jain parázslóan izgalmas albummal jelentkezik
Fotó: SMG

Az európai körút november 26-án startol Manchesterből, majd Londonon, Amszterdamon, Kölnön és Milánón keresztül egészen Barcelonáig vezet.

Jain múlt pénteken adta hírül második stúdióalbuma, a Souldier augusztus 24-i érkezését. A lemez produceri munkálatait az énekesnő Maxim Nuccival közösen végezte, aki a Zanaka c. debüt albumánál is segítségére volt. A felvételekre Párizsban került sor. A kiadványról két magával ragadó track máris napvilágot látott – az Alright c. szerzemény egy frappánsan költői és játékos videót is kapott, melyet Barcelonában forgattak, a Star pedig egy dalszövegvideó kíséretében jelent meg.

Az Alright kisfilmjét egyébként a Greg & Lio nevezetű rendező duó készítette, akik az énekesnő első, nagysikerű videó-trilógiáját (Come, Makeba, Dynabeatis) is megálmodták. A Makeba-t számos díj mellett Grammy-díjra is jelölték Az év legjobb videója kategóriában, és jelenleg közel 55 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on, míg a Come című sláger átlépte a 85 milliós megtekintést.

hirdetés

Jain örömteli, napfényes, ritmusos hangzása évek óta érlelődött, begyűjtve a különböző országok és zenei műfajok hatásait –  arab és afrikai ritmusokat, elektronikus zenei, reggae, soul és hip-hop impulzusokat. Zanaka c. debütáló lemezéből több, mint 650 ezer fogyott világszerte, s várhatóan a Souldier is hasonló fogadtatásra számíthat.

A 2016-os Sziget Fesztiválon is színpadra álló énekesnő így nyilatkozott az új albumról:

A Souldier egy olyan album, ami útközben íródott, miközben különféle országokon és inspirációkon haladtam keresztül. Olyan gyorsan meg akartam jelentetni, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a lehető legjobban hasonlítson hozzám.

A Zanakán leginkább a tinédzser éveimet és a kongói rumbát emeltem ki, ezúttal viszont szerettem volna egy kicsit többet megmutatni magamból. A cél az volt, hogy kibővítsem a hatások tárházát, a gyerekkoromból származókat és a jelenlegieket egyaránt bevetve.

Nagy rajongója vagyok a Kendrick Lamar-féle flownak, Titu Puente lágyságának, Fairuz eleganciájának és Bob Marley melódiáinak, és azok mellett a zenék mellett, amiket nagyon szeretek, szerettem volna megtalálni a sajátomat is. Így született meg a Souldier, a kombinációja annak, amit szeretek, és a vágynak, hogy időtlen és kortárs témákról beszélhessek.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, amiért egy hihetetlen, nagy zenei tudással rendelkező, zeneimádókból álló csapattal dolgozhattam együtt – például a menedzseremmel és a nagyszerű zenész és előadó Maxim Nucci-val.

SOULDIER DALLISTA:

  1. On My Way
  2. Flash (Pointe-Noire)
  3. Alright
  4. Oh Man
  5. Inspecta
  6. Dream
  7. Star
  8. Feel It
  9. Abu Dhabi
  10. Souldier
  twitter 
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek