Starity

Forr a dráma a System Of A Down háza táján

2018. július 15. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2005-ben jelentkezett utoljára nagylemezzel a System Of A Down, két éve azonban azt rebesgették, hogy készülőben van visszatérő korongjuk.

hirdetés
Forr a dráma a System Of A Down háza táján

2005-öt írtak a naptárak, amikor a Serj Tankian vezette együttes piacra dobott két albumot, a Mezmerize és a Hypnotize képében. Azóta nem sokat hallatott magáról a kaliforniai formáció – egészen 2016-ig. John Dolmayan dobos akkoriban a Kerrang! magazinnak adott interjút, melyben elmondta, hogy a csapat gőzerőkkel készíti legújabb stúdiólemezét.

Az utóbbi hat hónapban egy új albumon dolgoztunk és van vagy 15 nóta, ami szerintem érdemes arra, hogy lemezre kerüljön... Azt azonban nem tudjuk, hogy mi a helyzet a kiadás terén, ezzel kapcsolatban még mindig nincsenek 100%-os tervek

– magyarázta a zenész.

Jobban zenélünk, mint bármikor és kipróbálunk új dolgokat is. Nem próbálunk egy második Toxicityt készíteni, pusztán azért, mert messze az volt az eddigi legsikeresebb lemezünk. A SOAD-rajongók új generációjához is szólnia kell az új lemeznek, hogy mindenki láthassa, nem üldögélünk a babérjainkon. Nem is fogom hagyni, hogy a nevem felkerüljön egy olyan lemezre, amire nem vagyok 100%-osan büszke.

– áll a zenész akkori közleményében.

Most azonban úgy tűnik súlyosabb a helyzet, mint azt bárki is gondolta volna, ugyanis egy újságíró nemrégiben kötött bele a formáció énekesébe, miszerint a megígért lemeznek se híre-se hamva, de akkor mit csináltak a zenészek az elmúlt évek alatt ? A hír természetesen az érintetthez is elért, aki nem sokkal később, egy hosszas poszt keretein belül fakadt ki hivatalos Facebook-oldalán, mely nyilatkozata számos titokra derített fényt:

Igaz, hogy én, és csakis én vagyok a felelős azért, hogy a SOAD szünetre vonult, ami egészen 2006-ra vezethető vissza. A többi tag folytatni szerette volna a zenélést ugyanabban a tempóban, tehát lemezkészítés, turné, stb. Én viszont nem. Miért?

– kezdte, majd három pontban felvázolta azt, hogy mi minden fogalmazódott meg benne döntését illetően. Mindezeken túl, azt is elmondta, hogy a 2005-ös megjelenésű lemezek előtt szándékában állt elhagyni a zenekart, mondván, már nem érezte közel magához sem a dalokat, sem pedig az együttest.

Elmondása szerint szólóénekesként sokkal jobban megállta a helyét, hiszen dal- és zeneszerzőként is egyaránt fejlődött. Mindezeken túl, Serj azt is beismerte, hogy két éve ő kereste fel egykori társait, mivel jóvá szerette volna tenni a múltbéli hibákat, így Daronnal összeültek zenélni, ám nem jártak sikerrel.

Végül, meg kelett húznom a vonalat a homokban, mivel tudtam, hogy soha nem lehetek boldog, ha visszatérek ugyanazokhoz a zenekari dolgokhoz. Mivel bizonyos pontokat nem követtünk figyelemmel, így elhatároztuk, hogy az új album ötletét elhalasztjuk.

Csak azt sajnálom, hogy végül nem sikerült együttesen elkészíteni egy vadonatúj SOAD-albumot. Ezért most bocsánatot kérek!

– zárta sorait Tankian.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek