Starity

Tuomas Holopainen: „Soha többé nem játszuk a régi dalokat”

2018. július 21. 14:02   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelenleg is zajlik a Nightwish különleges turnéja, a csapat frontembere azonban meglepő interjút adott a dalokkal kapcsolatban.

hirdetés

 

Márciusban jelent meg a Nightwish vadonatúj válogatásalbumja, ami a Decades elnevezést kapta, és ami a formáció több, mint húsz évet felölelő karrierje előtt tiszteleg. A finn zenekar jelenleg pihenéssel tölti idejét, hamarosan azonban visszatérnek majd a színpadra.

Mint ismeretes, a csapat alapítója, Tuomas Holopainen korábban számos információt megosztott a tűkön ülő rajongókkal, így megtudhattuk, hogy legkésőbb 2020-ban jelentkeznek új albummal, ami egyébként jelenleg is készül, sőt, már azt is tudni, hogy legfeljebb 11 dal kerül fel a számlistára. Mindezeken túl, a zenész azt is elmondta, hogy nem meglepő miszerint Floor Jansen énekesnő semmit sem tud az újdonságról, hiszen Tuomas egyelőre egyik társának sem mutatta meg munkáit, és egy ideig biztosan nem is fogja.

Ha mindez nem volna elég, a billentyűvirtuóz azt is elmondta, hogy nem fűz nagy reményeket Jukka Nevalainen visszatéréséhez, ugyanis a dobos állapota túlzottan nem javult, ráadásul az év elején a kezét is meg kellett műteni, így magától értetendő, hogy Kai Hahto marad a Nightwish ütőse. Holopainen egyébként nemrégiben adott egy rövid interjút a finnországi Kittee-ben, mely kérdezz-felelek során megismételte korábbi közleményét, de újdonságokkal is szolgált a nagyérdemű számára.

Kiderült többek között az, hogy tervben egy újabb DVD, ami ezúttal a Decades turné köré épül majd, és hogy mi vezette rá az ötlet meghozására, arra így válaszolt:

A dalok többségét, amelyeket ezen a turnén adunk elő soha többé nem fogjuk élőben játszani, ezért úgy gondolom, hogy ez egy kiváló ötlet arra, hogy halhatatlanná tegyük őket

– vallotta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek