Starity

19 érdekesség a Titanic című filmről

2018. július 21. 15:03   |   Szerző: eszti136

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hihetetlen, hogy egy film rendezése közben mennyi minden megváltozhat, vagy csak nem úgy alakul, mint ahogyan eltervezték a rendezők.

hirdetés

1. Az gondoltad, hogy Jack szerepére DiCaprio volt a leghíresebb jelentkező? Ez téves, hisz rajta kívül Brad Pitt, Christian Bale, Macaulay Culkin, és Matthew McConaughey is jelentkezett, sőt, akkor még Leonardo nem is volt olyannyira híres, mint napjainkban.

2. Kate Winslet sem kapta meg olyan egyszerűen a szerepet, olyan "vetélytársai" akadtak, mint Uma Thurman, Madonna, Sharon Stone, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, vagy Wynona Rider. Kate viszont mindent megtett a szerepért, egyszer például egy rózsát küldött James Cameronnak, a rendezőnek, azzal a szöveggel, hogy „From your Rose”. (A te Rózsádtól/Rose-tól)

3. Maga a film többe került, mint a valódi Titanic megépítése. Míg a hajó 7.5 millió dollárba került, a film körülbelül 200 millió dollárt vitt el.

4. A forgatókönyv szerint, mikor Caledon megszorította Rose karját, a lány a magassarkújával döfködte volna a férfit, ezzel szemben Kate improvizált, és szemen köpte a völegényét alakító Billy Zane-t. Végül ez a jelenet jobban tetszett a rendezőknek, és ezt tették be a filmbe.

5. Ha a modern részeket kivágnánk a filmből, az 1912-es eseményekből álló filmrész 2 óra 40 perces lenne, pontosan amennyi idő alatt a Titanic elsüllyedt.

6. Cameron először nem akart zenét a filmhez. Azonban James Horner titokban felvette Celine Dionnal a My Heart Will Go On című dalt, és odaadta a kazettát a rendezőnek. Először az énekesnő nem kedvelte a dalt, de miután elolvasta a forgatókönyvet, megváltozott a véleménye. A dal felvétele alatt mindenki bekönnyezett.

7. 1995-ben James Cameron több mint 12 alkalommal merült le a hajó roncsához, mert saját szemével látni akarta azt, és tudásának megfelelően akarta rekonstruálni a hajó elsüllyedését, valamint ezáltal is leróni tiszteletét a katasztrófában elhunytaknak.

8. Emlékeztek még a jelenetre, mikor Jack a hajó orránál áll, és kikiabálja: I'm the king of the world!/Én vagyok a világ ura!  Nos, ez DiCaprio rögtönzésének gyümölcse, amit végül nem vágtak ki a filmből.

9. A film rengeteg rekordot megdöntött, az egyik például az, hogy milyen hosszú ideig volt a mozik képernyőjén a film. Egész pontosan 287 napig. 

10. Mikor az idős Rose-t látjuk, egy pomerániai törpespicc kutyája van. Azért ez a kutyafajta, mivel a hajóbaleset után csak három kutyát találtak: két pomerániait, és egy palotapincsit. Eredetileg a filmhez forgattak olyan jeleneteket is, melyekben kutyák próbálják menteni magukat a hajón, de ezt végül kivágták.

11. A film forgatása alatt a projekt a The Ice Planet, azaz A Jégbolygó címet viselte, mivel így más nem tudott ötletet venni belőle egy saját Titanic-témájú filmhez.

12. A film költsége kétszer több lett, mint amennyire tervezték. Korának ez volt a legdrágább filmje. A 20th Century Fox még egy társaságot hívott társul, hogy fedezni tudják a költségeket. Ez a másik társaság pedig a konkurens Paramount Pictures. Valójában senki nem hitt benne, hogy a film profitálhat.

13. Kate Winslet filmben viselt ruhái azzal a kikötéssel készültek el, hogy nézzenek ki jól mind szárazon, mind vizesen.

14. A jelenet, mikor Jack lerajzolja a meztelen Rose-t a forgatás legelső napjára esett. Azt akarta James Cameron, hogy a két, egymás számára ismeretlen színész között érződjön, hogy zavarban vannak egymás előtt. A jelenet előtt Kate megmutatta Leonak a felsőtestét, hogy oldja a feszültséget.

15. Ugyanebben a jeletben Leo elfelejtette a szövegét, és azt mondta, hogy üljön le Rose az ágyra, pedig a kanapét kellett volna mondania. Végül ez is benne lett a filmben, hisz ez betudható annak, hogy Jack zavarban van.

16. Néhány jelenet túlélők történetén alapul. Például az, mikor a mentőcsónakokba beültetnek két lányt, az apukájuk pedig még a hajón áll.

17. James Cameron azt akarta, hogy a két főszereplő csak kitaláció legyen, ezzel szemben később megtudta, hogy a hajón volt egy Jack Dawson nevű utas.

18. A film kedvelői sokat vitatkoztak azon, hogy Jack vajon felfért volna-e az ajtóra Rose mellé, mikor a hajó elsüllyedt. Nagy részük szerint felfért volna, ám a rendező ezt egyszerűen, és röviden lezárta: A forgatókönyv 147. oldala szerint Jack meghal. Ilyen egyszerű. Később azt is mondta, hogy ez a film a veszteségről szól, így az egyik főszereplőnek muszáj volt meghalnia. 

19. Ha már itt tartunk, az ajtó, melyen Rose feküdt pontos mása annak, ami a hajón volt, és napjainkban a Halifax Múzeumban található.

Képek forrása: 20th Century Fox, cikk: brightside.me 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek