Starity

Különleges vendégekkel lépett fel a Nightwish

2018. július 23. 16:04   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre nyitottabbá vált Finnország legnépszerűbb metálzenekara, ugyanis a minap két vendéget is felkonferáltak fellépésükön.

hirdetés

A Nightwish számára az idei év a márciusban megjelent Decades nevezetű válogatásalbum köré épül, hiszen különleges dallistával járják a világot a fanatikusok legnagyobb örömére. Tuomas Holopainen egyébként nemrégiben jelentette ki, hogy a jövőben nem áll szándékukban előadni a régi dalokat, így terveik szerint egy DVD keretein belül kívánják azokat megörökíteni.

A dalok többségét, amelyeket ezen a turnén adunk elő soha többé nem fogjuk élőben játszani, ezért úgy gondolom, hogy ez egy kiváló ötlet arra, hogy halhatatlanná tegyük őket

– magyarázta.

A finn hatos egyébként az utóbbi két napban felevenítette a régi szép időket, ezért meglepetés gyanánt a múlt héten fellépett velük Tapio Wilska, akit utoljára 2003-ban láthatott a közönség az akkor még Tarja Turunen vezette formáció oldalán. Ha mindez nem volna elég, a Finntroll egykori frontembere a minap is tiszteletét tette a Nightwish koncertjén, ám ezúttal nem ő volt az egyetlen hazai meglepi a finnek számára, ugyanis a Wishmaster című szám erejéig Netta Skog (ex-Turisas, ex-Ensiferum) is megjelent a színpadon.

A harmonikavirtuóz egyébként olyannyira elbűvölte a rajongókat, hogy azok észre sem vették, hogy Floor Jansen énekesnő ezúttal nem adta ki magából a maximumot, sőt, néhol még a dalszöveget is összekeverte vagy épp elfelejtette. Netta egyébként hosszú idő elteltével először állt színpadra, miután tavaly akarata ellenére el kellett hagynia az Ensiferumot, mivel kiderült, hogy súlyos betegséggel küzd, orvosai pedig szigorú pihenésre ítélték, a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Íme a nem mindennapi előadások:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek