Starity

Sziget: idén is cirkusszal várják az érdeklődőket

2018. július 26. 20:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sziget: idén is cirkusszal várják az érdeklődőket. Két héten belül startol a fesztivál!

hirdetés
Sziget: idén is cirkusszal várják az érdeklődőket
Fotó: Sziget by Rockstar Photography

Nézzük a legjobb cirkuszi programokat a Sziget fesztiválról!

Phare Circus: Khmer Metal

Gyere és ismerd meg közelebbről a kambodzsai fiatalok mindennapjait! Remény, bonyolult szerelmi viszonyok, humor és emberség egyesül ebben a modernkori mesében, mely az élőzenei kísérettel kombinálva garantáltan egyedi szórakozást biztosít a különlegességek kedvelőinek.

Link!

NoFit State Circus / Motionhouse: BLOCK

Mi történik, ha a cirkuszi mutatványokat ötvözzük a tánc elemeivel? Mi az a pont, amikor eggyé válnak? Az Egyesült Királyság két vezező társulata, a NoFit State Cirkus és a Motionhouse csapatai megpróbálják összehozni a két világot BLOCK című darabjukban, mely a tánc és a cirkusz dinamikus elegye. A darab a műfajok határait vizsálja és keresi a közös pontokat a fizikai erőnlét, a tizedmásodpercre pontos időzítés és lélegzetelállító trükkök segítségével. Húsz hatalmas Jenga hasáb alkotja a díszletet különböző elrendezésekben, utalva ezzel a városi életben rejlő kihívásokra és ellentmondásokra

Link!

​AFRIQUE EN CIRQUE

Lélegzetelállító trükkök, 8 mindenre elszánt akrobata és élőzene egyenesen Guineából! A színpadon az afrikai tradíciók és az Észak-Amerika kortárs cirkusz elemei keverednek, az eredmény pedig egy ámulatba ejtő, színes és életigenlő előadás, mely után alig várod majd, hogy másnap újra megnézd!

Link!

Baross Imre Artistaképző

A RENGETEG – Looking Out című előadás a Sziget Fesztivál, a Fővárosi Nagycirkusz, a Baross Imre Artistaképző és a világhírű The 7 Fingers kanadai újcirkusz társulat együttműködésében jött létre. 

Improvizációs gyakorlatok és önelemző feladatok segítségével a fiatal művészek lehetőséget kaptak arra, hogy felfedezzék saját kreativitásukat, és képet kapjanak arról, hogy cirkuszművésznek lenni – az akrobatikus képességen és virtuozitáson túl – arról is szól, hogy a saját érzékenységüket, emberi mivoltukat is megosszák a közönséggel

Link!

Egyéb programok ezen a linken elérhetőek!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek