Starity

13 év után megtört a jég! Újra beszél egymással Tarja és Tuomas Holopainen

2018. augusztus 05. 19:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2005-öt írtak a naptárak, amikor nemcsak egy csapat hullott ketté, hanem megannyi barátságnak is vége szakadt, amikor a Nightwish tagjai nyílt levélben szólították fel az énekesnőt arra, hogy lépjen ki az együttesből.

hirdetés
13 év után megtört a jég! Újra beszél egymással Tarja és Tuomas Holopainen
Fotó: Toni Härkönen

Senkinek sem kell bemutatnia Nightwish történetét, különösen 2005. október 21-ét. Az a nap ugyanis minden egyes Nightwish-rajongó számára egy emlékezetes pillanat volt, nemcsak azon szempontból, hogy a csapat új lemezét, az Once-t népszerűsítette világszerte, mely turné utolsó állomása azon a napon zárult a finnországi Hartwaal Arenában. A fellépés természetesen megörökítésre került, 2006-ban pedig End Of An Era címen debütált, mint DVD.

A fanatikusok azonban másnap szembesültek a szomorú hírrel, miszerint kedvenc zenekaruk utoljára lépett színpadra eredeti felállásban, ugyanis Tarja Turunen énekesnőt a srácok nyílt levélben szólították fel a távozásra. A vokalistában természetesen egy világ dőlt össze, ám nem adta fel, így hamar építeni kezdte szólókarrierjét, ami évről évre ível felfelé, olyannyira, hogy a kritikusok néhány éve megállapították: Turunen már jóval túlszárnyalta egykori csapatát.

Az elmúlt évben azonban a régi barátságok újra felszínre kerültek, ugyanis a finn szoprán és egykori duettpartnere, Marco Hietala (Tarot, Nightwish, ex-Sinergy) együtt lépett fel a Raskasta Joulua keretein belül, mely előadást rajongók ezrei könnyeztek meg. A két előadó egyébként nagyon várta már az újbóli közös munkát, ennek pedig egy-egy interjú közepette hangot is adtak. Jó hír, hogy a finnek decemberben ismét színpadra lépnek majd egymás oldalán, hiszen idén is metálban gazdag karácsonyban részesül Finnország és környéke.

A Finnország hangjának is megválasztott Tarja egyébként a minap adott interjúkat Finnországban, mely beszélgetések során számos érdekességet elárult, többek között azt, amit eddig hét pecsétes titokként őrzött: nemrégiben e-mailezett Tuomas Holopainennel! Az ex-Nightwish-énekesnő nem árulta el konkrétan, hogy miről is beszéltek egykori osztálytársával, és egyben csapattársával, ám azt elmondta: még mindig nem biztos abban, hogy újra (legjobb)barátokká válhatnak.

Érdekesség, hogy a dalos pacsirtának valójában a férje miatt kellett lemondania a Nightwish-ről, hiszen - a csapat elmondása szerint - Marcelo számos konfliktus kiváltója volt, a problémákat azonban nem sikerült orvosolni. Tuomas egyébként egy korábbi interjúban elárulta, hogy mélységesen megbánta Tarja kirúgását, különösen azt, ahogyan lebonyolították. A Turunen-Holopainen páros kapcsolatáról egyébként számos teória szárnya kelt, miszerint egykoron több volt köztük, mint pusztán barátság.

Az interjúból kiderült az is, hogy Tarja nem zárkózik el többé a Nightwish-től, így a fellépések alkalmával is bátran jelenti ki, hogy a finn brigád szekere vele indult a siker felé. Mindezeken túl, a Vantaa-ban adott koncertjén meglepődve vélte felfedezni a közönség köreiben egykori formációjának jelenlegi ütősét, Kai Hahtót, akit két dal között fel is konferált, majd az is elhangzott, hogy az énekesnő egy titkos projekt miatt több időt tölt majd otthonában, erről azonban egyelőre nem osztott meg bővebb információt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek