Starity

4 magyar divatmárka, amire érdemes odafigyelned

2018. augusztus 15. 12:12   |   Szerző: koroleva

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha unod már az amerikai, francia esetleg olasz divatmárkák tömkelegét, ezt a négy márkát garantáltan imádni fogod!

hirdetés

A Vogue magazin szerint Budapest az új kelet-európai divatközpont, hazánk modelljei remekül teljesítenek Ázsiában, Nyugat-Európában és Amerikában is, és egyre több világsztár hord magyar designer által megálmodott kreációkat: bátran kijelenthetjük, hogy nincs okunk panaszra, ha divatról van szó. Ezért nem is meglepő, hogy egyre több divatszakmában foglalatoskodó személy hoz létre egy saját brandet. 

Nézzük is azt a hat márkát, amit mindenképpen érdemes ismerni!

Konsanszky

Konsanszky Dóra valószínűleg a hazai divat nagyasszonya. 2006-ban és 2008-ban is megnyerte az év designere címet, ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy érdemes őt nem elfelejteni - a vezetéknevét viselő márka pedig csak szabotálja ezt. Állítása szerint a márkát az erős és sikeres nőknek szánta, ezért főleg klasszikus, luxus minőségű ruhadarabokat és kiegészítőket tervez, mégpedig nagy sikerrel: a szofisztikált darabok már az ázsiai és európai kifutókat is megjárták.

2013-as kollekció

Nanushka

A világsztárok kedvenc márkájára vetül most az összes reflektorfény a divatvilágban: írt róla az amerikai és francia Vogue és hordott már Nanushkát többek között Kendall Jenner, Charlize Theron és Gigi Hadid is. A márkanév egy lánykori becenév, mégpedig a márka megálmodójáé, Sándor Szandráé. 

2016-os tavasz-nyári kollekció

Nubu

A Nubu nevet viselő divatmárka egy régi álom beteljesülése: Garam Judit hozta létre 2007-ben, majd 4 évvel később csatlakozott hozzá Kovács Adél és azóta a két tervezőnő ontja magából a menő, városi stílusú férfi-, és női ruhákat. A darabok a szofisztikáltság, minimalizmus és puritánság jegyeiben készülnek.

2015. évi tavasz-nyári kollekció

Kata Szegedi

Listánkat egy fiatal tehetséggel zárjuk, aki 2009-ben végzett a KREA magyar divatiskolában, de már azelőtt is kitünt páratlan tehetségével és stílusával. Még ugyanabban az évben megalkotta saját nevét viselő márkáját, és hozta a vele szemben felállított elvárásokat: a márka közismert lett a divatvilágban és kreációit a világon mindenhol imádják. 

Fotó: Marie Claire

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat magyar ruhák
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek