Starity

Floor Jansen elmesélte, szerinte miben rejlik a Nightwish sikere

2018. augusztus 08. 16:04   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utóbbi időben mindenki a Nightwish készülő nagylemezéről érdeklődik, az énekesnő azonban most elárulta, hogy szerinte miben is rejlik a finn zenekar sikere.

hirdetés
Floor Jansen elmesélte, szerinte miben rejlik a Nightwish sikere

A Nightwish immár több, mint két évtizedes karriert tudhat magáénak, ez idő alatt pedig számos sikerben és mélypontban volt részük. Köztudott, hogy legutóbbi nagylemezük 2015-ben jelent meg, amit immár a harmadik vokalistájukkal, Floor Jansennel a fedélzeten rögzítettek.

A csapat jelenleg egy különleges turné keretein belül járja a világot, nemrégiben pedig a méltán népszerű Wacken fesztiválon is tiszteletüket tették. E fesztivál keretein belül a TotalRock Radio mikrofonvégre kapta Floort, aki nemcsak arról mesélt, hogy milyen volt először felénekelni az Endless Forms Most Beautifulra felkerült tételeket, hanem azt is elmondta, hogy szerinte mi a Nightwish sikerének titka.


Tuomas csinál mindent, ezért én nem is merek belenyúlni. A Nightwish azért ad ki jó dalokat, mert Tuomas írja őket.

– magyarázta, majd hozzátette, hogy ha egyszer megpróbálna dalt írni a fromációnak, Tuomas nyitott lesz az ötleteire.

Amikor az Endless Forms Most Beautifult készítettük, mint a legtöbb zenekar, mi is elkezdtünk próbálni. Azt hiszem, hogy mindenki a saját dolgával volt elfoglalva. Fogalmam sincs arról, hogy a Nightwish hogyan csinálta ezt a múltban, de azt tudom, hogy amikor a lemezt készítettük együttesen leültünk azokkal a dolgokkal, melyek többségét Tuomas írta.

– mesélte, miközben azt is elmondta, hogy a legtöbb dal próbáról-próbára változott, így alakult ki végül az a változat, ami a korongon is hallható.

Mire megnyomtuk a felvétel gombot, úgy éreztük tudjuk mit csinálunk. Mindazok ellenére, hogy én azt szeretném, ha a turné után azonnal új lemezt készítenénk, hiszen annyi mindent átélsz, hogy a részeddé válik. Mindig amikor elkezdesz játszani egy kicsit másként énekelsz. De végül így alakult ki az Endless Forms Most Beautiful, és biztos vagyok benne, hogy az új albumon ugyanezt a megközelítést alkalmazzuk.

– elmélkedett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek