Starity

9 tipp, hogy felkészült legyél a 2018-as Black Fridayre

2018. szeptember 12. 15:03   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár az idei Black Friday időpontja (november vége) még távolinak tűnhet, nem lehet elég korán felkészülni az év legnagyobb kereskedelmi eseményére. A kereskedők világszerte már most töltik készleteiket és alaposan megtervezik akcióikat. Készítsd el velünk te is a stratégiád - tippjeinkkel garantáltan még többet spórolhatsz, nem maradsz le a legjobb ajánlatokról és gyors, egyszerű vásárlási élményben lehet részed.

hirdetés

1. Addig nyújtózkodj… - avagy mennyit szánsz erre a napra

Talán ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb javaslatunk, mégis sok ember megfeledkezik erről a pontról. A vásárlási lázban sokan többet költenek a kelleténél és akár komoly hitelekbe is verik magukat. Számold ki előre, mi fér bele a költségvetésedbe és tartsd magad a megadott összeghez.  

2. Készíts listát

Minél hamarabb, annál jobb! Hogy mi szerepeljen rajta? Nos, azoknak a termékeknek a listája, amikre valóban szükséged van. Lehet ez TV, mosogatógép, vagy akár sportfelszerelés, netán repülőjegy. Mindenesetre így kiküszöbölheted, hogy impulzus vásárlás hatására olyan termékeket tegyél a (virtuális/online vagy valódi) kosaradba, amiket később nem használsz, vagy egyáltalán nincs szükséged. A termékek nevei mellé tüntesd fel, mennyit szánsz rájuk. A fontossági sorrend is segíthet, melyekre csapj le először, vagy esetleg várj még a vásárlással egy kicsit.

3. Csak okosan, rugalmasan! 

Annak ellenére, ha például egy bizonyos telefont kinéztél magadnak és egy kifejezett színben szeretnéd megkaparintani, elképzelhető, hogy “hiba csúszik” a számításba és például pont azt a típust, színt nem akciózzák le Black Friday napján. Ne görcsölj! Légy rugalmas! Az okos vásárlók ilyenkor gyorsan újratervezik beruházásaikat és egy nagyon hasonló, de más típusú készülékre (ez esetben okostelefonra) csapnak le. Töltsd le a ShopSavvy applikációt, mely segít összehasonlítani a boltokat és áraikat, így biztosan nem nyúlsz mellé, ha esetleg helyettesítő termék után néznél.

4. Ki korán kel...

Ne várj november 23-ig! A legtöbb kereskedő ugyanis már előbb megkezdi az akciózást: akár három héttel a hivatalos Black Friday időpont előtt óriási kedvezményekre tehetsz szert. Tarts nyitva a szemed és kövesd kedvenc eladóidat, márkáidat – így biztos, hogy nem maradsz le a kedvezménykuponokról és speciális promóciókról.

5. Légy igazi Közösségi Média guru 

Ezzel az ötlettel számolnak talán a legkevesebben a Black Friday vadászok közül. Annak ellenére, hogy a cégek többségének honlapján is fellelhetők a Black Fridayjel kapcsolatos információk és kuponok, mégis sokszor további kedvezményeket nyújtanak a Facebook és/vagy Twitter követőiknek. Érdemes hát a közösségi média platformokon is bekövetni kedvenc boltjaid oldalát, hogy napra kész lehess kínálatukból és akcióikból.  

6. Online vagy offline? – dönts időben! 

Első lépésként gondold végig, hogy online vagy offline, azaz hagyományos bolti akciókra kívánsz-e lecsapni, melyik terméket honnan tudod illetve szeretnéd beszerezni. Sok online és offline bolt is ajánl speciális “Black Friday” órákat, azaz például meghosszabbított nyitvatartási idővel várják az érdeklődőket. Ha nem vagy benne biztos, mikor érdemes odalátogatni: ne habozz, keresd fel az üzlet honlapját, esetleg írj egy üzenetet kérdéseiddel.  

7. Légy gyors, de ne túl gyors!

Mindegy, hogy online vagy hagyományos bolt mellett teszed-e le a voksodat, az időzítés nagyon fontos. Fizetés előtt kétszeresen ellenőrizd kosarad tartalmát illetve a kiválasztott termékek árait: a kapkodásban nehogy többet költs, mert véletlenül drágább/nem akciós árut választottál. Hogy biztos legyél a dolgodban, amíg sorbanállsz, az üzlet honlapján leellenőrizheted az akciós árakat, vagy például körbenézhetsz a PricePirates oldalán és rákereshetsz, hogy nem kínálják-e olcsóbban ugyanazt a terméket esetleg másik bolban.

8. Ismerd meg a fogyasztóvédelmi szabályokat

Figyelmesen olvasd el (vásárlói) jogaidat, nagy hangsúlyt fektetve a termékek visszavitelére, cseréjére vonatkozó szabályokra. Elképzelhető ugyanis, hogy bizonyos termékeket nem vesznek vissza/cserélnek ki később, így ha meggondoltad magad, vagy nagyobb/kisebb méretet szeretnél, már nem lesz rá lehetőséged.

9. Kuponokkal még többet nyerhetsz

Hasonlóan korábbi tippünkhöz mindegy, hogy online vagy offline boltban szeretnél-e vásárolni, érdemes tájékozódni, hogy az adott üzlet elfogad-e kedvezményre jogosító kuponokat. Számos helyen már az okostelefonodon bemutatott kupon is elég, van ahol még kinyomtatva kérik - vásárlás előtt okvetlen nézz utána. Ha az online vásárlás mellett teszed le a voksod, látogass el az olyan kuponoldalakra, mint a Black Friday Global - itt ugyanis vásárlás előtt ellenőrizheted, hogy elérhetőek-e Notino Black Friday kuponok.

Akárhogy, akármikor is veszel részt a Black Friday akcióban, sose feledd: a vásárlás egy igazi élmény! Egy kis taktikázással és pozitív gondolkodással garantáltan élvezni fogod a böngészést, kutatást és nem utolsó sorban sok pénzt is spórolhatsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek