Starity

Kis híján megfeneklett A szürke ötven árnyalata rendezőjének karrierje

2018. szeptember 12. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Nem mind arany, ami fénylik” – tartja a mondás, és milyen igaz! Azt hihetnénk, A szürke ötven árnyalata után megbízásokkal bombázták a film rendezőjét, ám épp ellenkezőleg: egyáltalán nem akartak rá bízni több filmet.

hirdetés

2015-ben, Sam Taylor-Johnson rendezésében került a mozikba az E. L. James regénysorozatán alapuló Ötven árnyalat-trilógia első filmadaptációja, ami igen szép bevételt hozott a képszítőknek a maga 571 millió dollárjával. Az igazi aranybánya azonban majdnem a rendező karrierjének végét is jelentette egyúttal, ugyanis Sam bár azt várta, hogy a film sikere után egyik megbízást kapja majd a másik után, a valóságban egyáltalán nem akartak bizalmat szavazni neki a tapasztalatai ellenére sem.

Meg lennél lepődve, mi történt... Nem, inkább szomorú módon mégsem. Semmilyen megbízást nem kaptam. Szó szerint ugyanabban a pozícióban találtam magam, mint a sikerfilm elkészítése előtt. Mondtam is az ügynökömnek, hogy Imádom ezt a könyvet. Tényleg így érzek. Mi a baj vele?. (...) Az őrületbe kergetett a tehetetlenség

– magyarázta a direktor, aki 2015-ben végül a Gypsy című sorozatban mégis kapott némi munkát, emellett a napokban mutatták be A Million Little Pieces című filmet, melynek elkészítésében ugyancsak kivette a részét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek