Starity

Molnár Csilla rajongói arra kérik a Nemzeti Galériát, ne állítsa ki többé a 17 évesen öngyilkos lett lány szobrát

2018. október 15. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kamaszlányt 1985-ben az ország legszebb lányának választották, ám Csilla nem sokáig élvezhette királynőségét.

hirdetés

Fotó: MTI

Több, mint három évtized telt el Molnár Csilla Andrea halála óta, ám a kedélyek továbbra sem nyugszanak a tragikus sorsú szépségkirálynő körül. Nemrég ugyanis ismét kiállításra került Pauer Gyula szobra, mely a meztelen Csillát ábrázolja, a modell rajongói azonban alaposan kiakadtak rajta, véleményüknek pedig nem mulasztottak el hangot adni.

Rosszul vagyok. Ez hányinger. Az egyetlen út a nők számára a sikerhez a testükön keresztül vezet? Metoo ide vagy oda, ez mióta tart? Bicskanyitogató. Nem elég, hogy életében nem, holtában sem tisztelik?

– háborgott Osvárt Andrea is.

A szobornak egyébként már az elkészülése is felháborító körülmények között zajlott, melynek az 1987-ben bemutatott Szépleányok címet viselő dokumentumfilm is emléket állít. A szépségkirálynő-választás első három helyezettjét ugyanis arra utasították, álljanak modellt a szobrásznak, majd órákon át el kellett tűrniük, hogy idegen férfiak kenegették gipsszel pucér testüket, a műveletről pedig fotókat is készítettek, melyeket később külföldi felnőtt magazinoknak adtak tovább jó pénzért.

Ami Csillát illeti, ő már a fent említett film bemutatóját sem élhette meg, ugyanis alig több, mint fél évvel koronázása után, 1987 júniusában önkezével vetett véget életének. A királynőt Kaposváron temették el, sírja a mai napig zarándokhely rajongói számára, akik most arra kérik a Nemzeti Galériát, vigyék vissza a Csilláról készült alkotást a raktárba, ahol sokáig porosodott és ne mutogassák többé.

Csilla életéről és haláláról ide kattintva olvashatsz bővebben!

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérünk, olvasd el ezt az oldalt, online segítséget pedig itt kaphatsz. Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

via Bors

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek