Starity

Stephenie Meyer nem hitte, hogy rajta kívül bárkit is érdekelni fog az Alkonyat

2018. október 26. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az első Alkonyat-film megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából válaszolgatott a rajongók kérdéseire a történet díjnyertes írónője.

hirdetés

Szinte hihetetlen, de immár egy évtized telt el azóta, hogy a mozikba került az Alkonyat-saga első része, ami egy csapásra beindította a főszereplőket alakító Robert Pattinson és Kristen Stewart amúgy is bimbózó karrierjét. Természetesen Stephenie Meyer írónőnek sincs oka panaszkodni, hiszen a megfilmesítés után könyveit még többen emelték le a könyvespolcokról és a mai napig nagy népszerűségnek örvend ő maga és írásai a fiatalok körében. Nemrég egy kérdezz-felelek keretein belül osztott meg néhány érdekességet rajongóival, akiknek elárulta, őt is meglepte a vámpírtörténet sikere, de a legmegdöbbentőbb emléke az első forgatási nap volt.

Akkor vettem részt először filmforgatáson, amikor a film készítői azt a jelenetet vették fel, amikor Edward először látja meg Bellát az iskolai menzán. Nagy hatást gyakorolt rám az élmény, mert egyrészt ez volt az első alkalom, hogy részt vehettem egy forgatáson, másrészt pedig lenyűgözött, mennyi ember van jelen. Korábban nem jártam filmforgatáson, így nem is realizálódott bennem, hogy több száz ember munkája van abban, hogy az álmom megvalósuljon és különös élmény volt, hogy ezek az emberek miattam, az én történetem miatt vannak itt. Izgalmas volt nagyon

– magyarázta az írónő.

Amikor megírtam a történetet, nem hittem, hogy rajtam kívül bárki is el fogja olvasni. Talán azt hittem, még a húgom és az anyám elolvassa, ha elég jónak találom ahhoz, hogy megmutassam nekik, de az meg sem fordult a fejemben, hogy több millióan lesznek kíváncsiak az írásomra és még többen megnézik majd az azokból készült filmeket. Ki is jósolhatta volna ezt meg? Egyszerűen csodálatos volt.

Fotó: Summit Entertainment

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek