Starity

Amanda Bynes visszafordítaná az időt, ha tehetné! Bánja, amiket korábban mondott és tett!

2018. november 27. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 32 éves színésznő a PAPER magazinnak adott exkluzív interjújában mesélt problémás múltjáról.

hirdetés

Amanda Bynes a Nickelodeonnak köszönhetően már gyerekként berobbant a filmiparba, majd idővel tinifilmekben vállalt szerepet. Hatalmas népszerűségnek örvendett, ám a 2010-es évek elején megállíthatatlanul elindult a lejtőn: botrányt botrányra halmozott, mentális- és drogproblémákkal küzdött, végül szülei gyámsága alá került. Mostanra szerencsésen összeszedte magát, négy éve tiszta és jelenleg is tanulmányait folytatja egy Los Angeles-i intézményben.

A színésznő a PAPER magazin Break the Internet címet viselő számában mesélt múltjáról, döntéseiről és hibáiról.

Fotó: PAPER / Danielle Levitt

Érdekes tapasztalat volt számomra a Micsoda srác ez a lány forgatása. Amikor a film megjelent és megnéztem, olyan négy-hat hónapra mély depresszióba süllyedtem, mert gyűlöltem azt, ahogy fiúként kinéztem. Ezt még sosem árultam el senkinek. Az egész nagyon különös volt, mint egy testen kívüli élmény. Félelemmel töltött el

– magyarázta Amanda, aki elmondása szerint 2007 körül kapott rá az Adderall tablettákra, amikről az a hír járta akkoriban, hogy segítenek a súlymegtartásban és az étvágy elnyomásában, de nem konkrétan erre valók, ugyanis ADD-ben küzdő betegeknek írták fel receptre.

Hallottam, hogy a csajok ezt szedik és ezáltal maradnak vékonyak. Úgy voltam vele, hogy na, akkor erre nekem is rá kell tennem a kezem, szóval felkerestem egy pszichiátert, megjátszottam, hogy ADD-s vagyok és felírattam magamnak a gyógyszert. Amikor az Elhajlási engedélyt forgattuk, folyton ezeket a bogyókat rágtam, nagyon szórakozottá tettek, olyannyira, hogy képtelen voltam koncentrálni a szövegemre, nem tudtam memorizálni azt.

Amanda a Micsoda srác ez a lány című filmben I Fotó: Lakeshore Entertainment

Amanda elárulta, hogy amikor visszanézte a felvételeket, túl vastagnak tartotta a karját rajtuk, elégedetlen volt az alakításával, ezért úgy döntött, lelép. Se szó, se beszéd, elhagyta a helyszínt és nem is tért vissza, így szerepét végül Alexandra Daddariónak adták a készítők.

A döntésem hátterében egyrészt az állt, hogy be voltam nyomva a tablettáknak köszönhetően, másrészt nem tetszett a játékom sem. Leléptem. Ez határozottan nem volt profi viselkedés a részemről, hogy benne hagytam a slamasztikában a többieket, akik olyan sok pénzt öltek a stábba, a felszerelésbe és mindenbe...

– nyilatkozta, majd hozzátette, a Könnyű nőcskében vállalt szerepével is hasonló volt a helyzet.

Szó szerint ki nem állhattam a megjelenésemet és az előadásomat abban a filmben. Meggyőzött, hogy ideje abbahagynom a színészkedést.

A fentieket követően Bynes 24 éves korában a Twitteren tudatta a nyilvánossággal, hogy visszavonul a filmezéstől, de bevallása szerint bánja, hogy a bejelentésnek ezt a módját választotta.

Egy sajtónyilatkozat keretein belül kellett volna bejelentenem a visszavonulásomat, de a Twitteren tettem meg. Milyen ízléses! Drogoztam akkoriban, butaságot csináltam. Fiatal voltam és hülye.

A Könnyű nőcskében Emma Stone mellett játszott I Fotó: Screen Gems

Amanda arról is szót ejtett, hogy visszavonulása után már nem volt célja az életének, így a napjait kábítószerezéssel ütötte el, rossz társaságba került, majd az élete minden addiginál kilátástalanabbnak tűnt a számára.

Nagyon szégyellem magam mindazért, amit mondtam. Nem tudom visszafordítani az idő kerekét, de ha tehetném, megtenném. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megbántottam, akiknek hazudtam. Ezek a dolgok felemésztenek. Borzalmasan érzem magam miattuk. Belebetegszem. Elszomorítanak. Mindent, amiért dolgoztam egész életemben, elrontottam a Twitteren. Az egyetlen mentségem, hogy drogoztam, és az olyan volt, mintha egy földönkívüli megszállta volna a testemet.

Fotó: PAPER / Danielle Levitt

Azt tanácsolom mindazoknak, akik drogproblémákkal küzdenek, hogy legyenek nagyon óvatosak, mert a kábítószerek átvehetik az uralmat az életük felett. Mindenki más, nyilvánvalóan, a marihuána és egyéb szerek keverése meg egy kis pia teljesen össze tudja zavarni az elmét. Engem például teljesen más emberré tettek. Valójában egy kedves ember vagyok. Sosem éreznék, mondanék vagy tennék olyan dolgokat, amiket tettem és mondtam az embereknek a Twitteren anno a tudatmódosítók hatása alatt. A drogok között is vannak átjárók – ami engem illet, hála Istennek, soha nem próbáltam ki a heroint a methet és egyéb hasonlókat. (...) Legyetek nagyon-nagyon óvatosak, mert mindent elveszíthettek és romokba dőlhet az életetek, ahogyan az enyém is!

– tette hozzá a színésznő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek