Starity

Elhunyt Stephen Hillenburg, a Spongyabob megálmodója

2018. november 28. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

57 éves korában hunyt el a Nickelodeon munkatársa, akit a legtöbben a Spongyabob alkotójaként ismertek.

hirdetés

Stephen Hillenburg 57 éves korában hunyt el 2018. november 26-án – a hírt szerettei mellett az őt foglalkoztató Nickelodeon csatorna is megerősítette. Az íróként, rendezőként és producerként tevékenykedett férfi hosszú ideje betegeskedett: ALS-sel küzdött.

Az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) avagy Lou Gehrig-betegség a motoneuron-betegségek (MND) leggyakoribb fajtája, amikor a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegség kiváltó oka nem ismert és nem gyógyítható. via Wikipédia

Megrendülten értesültünk a hírről, miszerint az ALS-sel vívott harcában alulmaradt és elhunyt Stephen Hillenburg. Ő egy hőn szeretett barát volt és régóta állt kreatív munkakapcsolatban mindazokkal, akik a Nickelodeonnál dolgoznak. Szívünk most családjánál jár

– olvasható a Nickelodeon által kiadott nyilatkozatban, mely a továbbiakban Stephen munkásságára is rátér:

Stephen egyfajta egyedi fűszerezésű humorral és ártatlansággal itatta át a Spongyabob Kockanadrág-történeteket és több generációnyi gyerek és család napjaiba csempészett örömöt általuk. Az általa megalkotott teljesen egyedi karakterek és Bikinifenék világa hosszútávú emlékeztetőként szolgál majd az optimizmus, a barátság és a képzelet határt nem ismerő erejének értékét illetően.

Hillenburg a '90-es évek közepén alkotta meg Spongyabobot, amikor még a Rocko című aniációs sorozaton dolgozott íróként és rendezőként a Nickelodeonnál. A Spongyabob első részét végül 1999. május 1-jén sugározta a fent említett csatorna és rögtön siker lett – mostanáig közel 250 epizód került adásba, emellett 2004-ben film is készült a sorozatból, ami 140 millió dollárt (~ 39 milliárd forint) hozott a készítők konyhájára.

Stephen feleségét, Karent hagyta maga után, aki több, mint két évtizede a párja volt; emellett fiukat, Clay-t; édesanyját, Nancyt és fivérét, Briant.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek