Starity

Világhírű lett a brokkolit imádó magyar kislány

2018. december 12. 09:09   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ritkaságnak számít egy ilyen kisgyermeknél, hogy ne rajongjon az édességekért. Zoé azonban határozott mozdulattal tolja el magától a csokoládékat, amiket az édesanyja kínál neki. Amikor megkapja a brokkolit, boldog falatozásba kezd.

hirdetés
Világhírű lett a brokkolit imádó magyar kislány
Fotó: Györei Ancilla/Facebook

Zoénak, pécsi kislánynak jobban ízlik a brokkoli, mint a csoki. A kislány anyukája osztott meg a Facebookon egy videót, amely mára már világhírnevet szerzett. A mindössze egy perces felvételen az anyuka bemutatja, hogy hiába kínál bármilyen finomságot csemetéjének, Zoé sorra utasítja vissza a Nutellát, Celebration válogatást, Milka csokit. A kislánynak csak akkor csillan fel a szeme, amikor édesanyja brokkolit tesz elé.

A videót a Facebookon 34 millióan látták már. Írt a kislányról a Daily Mail, de a Metro Facebook-oldala is megosztotta a videót. Ha még nem láttad, gyorsan pótold be:

Azóta a családot több támadás érte, ezért a kislány édesanyja tiszta vizet kívánt önteni a pohárba:

Sokan azzal vádoltak a kommentelők közül, hogy mi biztos betanítottuk ezt a kislányunknak, esetleg vasszigorral neveljük őt, de erről szó sincs!

– kezdte Györei Ancilla, Zoé édesanyja.

Az édes ízeket egészen pici korától egyszerűen nem kedveli. Olyannyira, hogy a palacsintát is csak üresen hajlandó megenni, és a Mikulástól is inkább játékot kért csokifigurák helyett. De a gyümölcsök terén is válogatós. Az almát és a banánt megeszi és a gyümölcspürét is megissza, de az igazi kedvencei a zöldségek! Hatalmas sláger nála a brokkoli és a spenót is, amelyek szerepeltek az ajándéklistán

mondta Ancilla a Blikknek, hozzátéve: a család nem vegetáriánus, és nincs semmiféle különleges étkezési szokásuk.

A kétéves Zoé egyébként nagyon jól ráérzett, hogy a brokkoli rendkívül gazdag vitaminokban, hiszen nemcsak az A-, B- és C-vitamin tartalma magas, de kiváló vas- és kalciumforrás is. Magas rosttartalma miatt jótékony hatással van az emésztésre is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek