Starity

A nagy körömkérdés: ilyen körmöt szeretnek a magyar férfiak

2018. december 17. 10:10   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú, rövid, egyszínű, francia? Kutatást készítettünk, melyben azt vizsgáltuk, hogy Magyarországon az internetet használó pasik körében melyik körömdivat a trendi. Cikkünkből kiderülnek az eredmények!

hirdetés
A nagy körömkérdés: ilyen körmöt szeretnek a magyar férfiak

Kíváncsiak voltunk mi is tetszik a férfiaknak a női körmök terén, ezért egy kutatást indítottuk a Facebookon, mely során teljesen anonim módon válaszolhattak a férfiak a kérdőívünkre. Semmilyen direkt beállítást nem alkalmaztunk, a kiválasztás teljesen véletlenszerű volt. A kutatás érdekes eredményeket hozott.

Mindegy milyen, csak rövid legyen

A válaszadók nagy része – majdnem a fele – a rövid körmöt kedveli formától függetlenül. Ezt követi a kocka és a mandula körömforma. Véleményünk szerint, ha a gótikus mandula formát vagy esetleg a stilettót említettük volna a kutatásban, annál a kérdésnél abba is hagyták volna a válaszadást a férfiak, de mindenesetre erősen fogták volna a fejüket.

A hosszú körmöket (a mindegy csak hosszú és a hegyes, hosszú választ összevonva) az igazán fiatalok kedvelik. A 18 év alatti és a 18-25 év közötti korosztály 78%-a a hosszabb körmökre bukik. Sőt az is kiderült a kutatásból, hogy a tanulóknak (35%), a fizikai alkalmazottaknak (28%) tetszik jobban a hosszú köröm. A közép- és felsővezetők 60%-a a rövidebb körmöket preferálja.

A színek tekintetében eléggé megoszlanak a vélemények, de a győztes az egyszínű sötét tónusú köröm, ezt követi a egyszínű világos köröm, majd rögtön a francia végű következik.

A fiatalok nagy része a sötét és a francia körmöket kedveli (18-25 év és 18 év alatt), míg az idősebb korosztály (55 év felett) a színtelen vagy az egyszínű, világos körmöket kedveli. A rikító körmöket is elsősorban a fiatalabb korosztály kedveli. 36 év felettiek abszolút nem jelölték meg ezt a választási lehetőséget. 

A vezető beosztású emberek pedig a francia és a világos körmöket preferálják. Az eddigi következtetésekből azt vonhatod le, hogy ha például egy állásinterjún veszel részt egy komolyabb cégnél, ahol akár a vezetőkkel is találkozol, akkor nagyon figyelj oda, hogy a körmöd ne legyen túl hosszú és túl kirívó, mert a kutatás szerint ezt a vezető beosztású férfiak nem kedvelik.

A nyugdíjasok a műköröm ellen vannak

Úgy tűnik, hogy akármennyire a rövid körmökre voksolnak a férfiak, valahogy mégis tetszik nekik a műköröm vagy a gél lakk. Tehát, nem a természetes hatású körmökért vannak oda. Valljuk be, egy gél lakkot egy igazán profi körömkozmetikus úgy tud elkészíteni, mintha az hölgy természetes körme lenne, a legtöbb férfinek fel sem tűnik a különbség a gél lakk és a natúr köröm között. 

Ennél a kérdésnél ütközött ki a legjobban, hogy a férfiak nem igazán tudják, mi is a műköröm és mi a különbség a műköröm és a gél lakk között. Nos, a műköröm és a gél lakkozás között az alapvető különbség a rugalmasság. A gél lak követi a természetes körömlemez rugalmasságát, míg az építés egy erős "masszív" eredmény. A gél lakozást a természetes körömre készíti a szakember, az építéssel pedig hosszabbít vagy tölti a körmöt, de minden esetben egy vastagabb réteg készül.

A fiatalok körében népszerű a gél lakk és a műköröm is egyaránt. A 18 év alatti és a 18-25 év közötti férfiak 40%-a kedveli, ha egy hölgy visel valamit a körmén. A nyugdíjas korosztály 100%-ban műköröm ellen voksolt.

Végül nézzük, mit mondanak a számok, milyen köröm az abszolút befutó a férfiaknál?

Több, mint 56%-a a férfiaknak az egyszínű rövid körmöt kedveli, elsősorban a gél lakkot. És legnagyobb kedvenc az erősebbik nem körében a rövid sötét tónusú gél lakkozott köröm

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek