Starity

Egy éve hunyt el a fiatal dél-koreai énekes

2018. december 18. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kim Jong Hyun, a SHINee tagja 2017. december 18-án vetett véget életének.

hirdetés
Egy éve hunyt el a fiatal dél-koreai énekes
Fotó: The Saem

Egy évvel ezelőtt, 2017. december 18-án a késő délutáni órákban futótűzként terjedt a hír, miszerint a SHINee fővokalistája váratlanul elhunyt.

A tragédiát megelőző órákban Jonghyun SMS-ben elbúcsúzott nővérétől, Sodamtól, aki ezután kihívta a rendőrséget, féltve, öccse valamilyen szörnyűségre készül.

A mentősök időben beértek vele a kórházba, ám ott nem sokkal később életét vesztette. Először a rendőrség, majd az SM Entertainment erősítette meg az idol tragikus halálának a hírét. A rendőrség vizsgálatai alapján az apartmanban égő briketteket találtak a serpenyőben, aminek következtében szén-monoxid mérgezés alakult ki. Családja nem kérte Jonghyun boncolását, mivel biztosak voltak benne, hogy az énekes szándékosan művelte ezt.

Egy nappal később Jonghyun egyik közeli barátja, Nine9 Instagram-profilján közzétette az énekes búcsúlevelét, melyet még szólókoncertje (INSPIRED) előtti pár napban küldött el neki. December 19. és 20. között az SM két napos megemlékezést tartott, melyen rajongók ezrei részt vehettek végső búcsút venni szeretett idoljuktól. Végső nyugalomra 21-én helyezték a családja, a SHINee-tagok, valamint az SM Entertainment szűk körében.

2018. január 23-án az SM kiadta Jonghyun ’Poet | Artist’ posztumusz albumát, illetve a korong vezetődalához, a Shinin’-hoz készült videoklipet. A korong 10, vegyes stílusú dalszámot tartalmaz, Jonghyun azoknak szánta eme szerzeményét, akiknek vigaszra van szükségük. Az albummal begyűjtött pénz mind édesanyjához ment, aki mentális betegségekkel foglalkozó intézménynek szánta.

Az SM Entertainment egy emlékhelyet nyitott az SMTOWN Coex Artium hatodik emeletében Jonghyunról, melyet a rajongók 2018. január 27. és április 30. között látogathattak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek