Starity

Kütyüteszt: Blitzwolf BW-FYE5 vezeték nélküli mini fülhallgató

2019. január 16. 13:01   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legújabb tesztünkben a Blitzwolf új, miniatürizált vezeték nélküli fülhallgatóját mutatjuk be. A kínai márka tökéletesítette a korábbi verziókat és a minőségbeli ugrás ellenére ugyanolyan áron kínálja, mint elődeit. Nézzük meg közelebbről, hogy mit is tud ez az apró szerkezet!

hirdetés

A Blitzwolf BW-FYE5 csomagolása a megszokott igényességről árulkodik, ezen nem változtatott a gyártó, de miért is nyúlna hozzá, hiszen tökéletes kicsomagolás-élményt nyújt azoknak, akiknek ez fontos szempont a kütyükkel való első találkozásnál. A csomagban egy apró, kapszula formájú, kék dobozkát, a töltőkábelt, egy lényegre törő útmutatót, valamint három pár extra gumiharangot találunk.

Design és töltés

A fülhallgatók doboza nagyon szép, viszont a kinyitása okozott némi fejfájást. A fényes, lekerekített felület igazán látványos, de könnyen elcsúsznak rajta az ujjak. Ugyan van elöl egy erre a célra kialakított bemarás, abba nem könnyű belekapaszkodni nagyobb ujjakkal, így okozhat kisebb bosszúságot. Persze, ha rájöttük a csínjára, akkor már könnyebben menni fog.

Az apró kis füllhallgatók ebben a dobozban mágnes segítségével, stabilan ülnek a helyükön. Igazán kényelmes és egyben lenyűgöző, ahogy visszarakáskor a helyére húzza őket a mágnes. 

A doboz természetesen egy hordozható akkumulátor is egyben. Egy teljes töltéssel 2-3 óra üzemidőt kapunk, de ennél hosszabb ideig a fülünkben tartani már amúgy is egészségtelen lenne. Egyébként egy teljesen feltöltött dobozból két-három alkalommal is képesek vagyunk kinyerni ezt az üzemidőt, így egyszerre akár tízórás használati lehetőséget vihetünk magunkkal. Egy felöltés kb két órát vesz igénybe, ugyanennyi idő alatt tölthetjük tele a dokkolódobozt is. 

Mit tud?

A füllhallgatót használhatjuk külön-külön headsetként is, mivel beépített mikrofonja is van, de nézzük részletesen mit is tud. A design tekintetében a Blitzwolf FYE-1 fényes felületénél minőségibb hatású, matt kék felületet kapott a fülhallgató. Egy-egy nagy gombot találunk mindegyiken, ezek segítségével kapcsolhatjuk ki/be, léptethetünk zeneszámot és felvehetjük a telefont.

Az FYE-1-es típussal szemben ez valamivel mélyebben ül a hallójáratban, mondhatnám úgy is, hogy „cuppanósabb”, de talán ennek is köszönhető, hogy jól kapaszkodik a fülben, nem esik ki könnyebb sportok közben. Ugrálósabb mozgásformáknál már figyelni kell rá, hogy stabilan legyen behelyezve a fülünkbe és időnként ráigazítsunk, mert könnyen „kilazulhat”.

Extraként még kapunk egy IPX6-os vízállóságot is, azaz ha elkap egy nyári zápor, nem kell kikapni a füledből – garantáltan nem fog elázni. Sőt, bármilyen furán hangzik, zuhanyozás közben is viselheted. Merülni viszont nem lehet vele, tehát ne ejtsd bele a kádba!

Kimagasló hangminőség

A hamgminőség meglepően jó és ez ért a legnagyobb meglepetésként a fülessel kapcsolatban. Az FYE-1 egy középkategóriát hozott, ez nagyságrendekkel tisztább hangzást produkál, a jó hallójárati illeszkedésnek köszönhetően kiváló, erőteljes a basszus, emellett a magasak is nagyszerűen szólnak, nem tudok rá rosszat mondani. Ha igényes vagy a hangzásra és nincs bajod az in-ear fülhallgatókkal, akkor mindenképp ezt a típust javaslom vételre. Akit zavar, hogy a füle nagyon be van dugaszolva, de nem érdekli ennyire a hangzás, annak az FYE-1 jobb választás lehet a valamivel kényelmesebb viselet miatt.

A Banggood webshopjában 10 ezer forint körüli összegért lehet a tiéd ez a fülhallgató, ami szerintem ajándék ennyi pénzért. Ide kattintva meg is tudod rendelni, ha megtetszett.

Ha még nem rendeltél Kínából, olvasd el ezt az útmutatót a Rendeljkínait oldalán.

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek