Starity

Tuningold fel a tévédet soundbarral! - Blitzwolf BW-SDB1-teszt

2019. január 29. 09:09   |   Szerző: Freeze

A jó moziélményhez megfelelő hangzás kell, ezzel mindenki egyetért. Mégis rengetegen csak a tévé hangszóróján keresztül hallgatják a filmeket, zenéket, pedig kis ráfordítással minőségi ugrást érhetünk el a hangzás terén, elég hozzá egy soundbar, vagy más néven hangprojektor. Most egy ilyen terméket teszteltünk, amely egyenesen Kínából érkezett.

hirdetés

Egész eddig csak kisebb kütyüket rendeltem kínából, valahogy nem gondoltam, hogy ekkora csomagok is megérkezhetnek épségben, pedig minden probléma nélkül megkaptam a Blitzwolf SDB1 soundbarját, ami majdnem egy méter hosszú és több mint 3 kilót nyom. Persze, gondosan be volt csomagolva a Blitzwolftól megszokott igényességgel. A csomagolás dizájnja meglehetősen minimalista, csak a típusszám szerepel rajta és a márkajelzés zöld-fehér alapon, de miért is kellene több?

A soundbarhoz mellékeltek egy optikai kábelt, egy Jack-RCA kábelt, valamint meglepetésemre egy amerikai csatlakozóval ellátott tápkábelt. Utóbbi nem jó hír, de szerencsére volt itthon elfekvőben egy kidobott táskamagnótól megörökölt tápkábel, amivel helyettesíteni tudtam. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne lenne valamelyik fiókban egy, mivel teljesen szabványos, de ha mégsincs, akkor érdemes egy átalakítóval készülni, hogy ne beüzemeléskor szembesüljünk azzal, hogy nem tudjuk áram alá helyezni. 

hirdetés

A kapott kábelek 1 méter hosszúak, amik nálam már rövidnek bizonyulnak, mivel a tévét a soundbarral egy falba rejtett kábelcsatornán keresztül kötném össze, amihez nem árt legalább kétméteres kábelhossz. Ezzel számolni kell hasonló elhelyezés esetén, de nálam most gond, mert saját HDMI-kábelt fogok használni, amit alapból sajnos egyik gyártó sem mellékel a cuccokhoz.

Kapunk mellé viszont egy impozáns távirányítót is, amivel vezérelhetjük a hangerejét, bemeneti forrást és hangszínt is választhatunk, illetve léptethetjük a zenét bizonyos hangforrások esetén.

A soundbar jól néz ki, érezni, hogy van benne anyag. Kijelzője nincs, csak egy led jelzi, hogy éppen ki vagy be van kapcsolva. Középen egy diszkrét gombsort is találunk, amivel elérjük a fő funkciókat: kapcsoló, hangerő és bemenetválasztás. Források közül választhatunk Bluetooth, AUX, optikai, koax, HDMI (ARC) bemenetek közül, valamint USB-n is rádughatunk egy zenékkel megpakolt pendrive-ot.

Én HDMI-n keresztül kötöttem a tévére, így megfelelő beállítás után a tévé külső hangszóróként kezeli és automatikusan ki/be tudja kapcsolni a soundbart és a hangerőszabályzását is átveszi. Ennél kényelmesebb nem is lehetne! Ha nem használjuk másra, akkor a továbbiakban hozzá sem kell nyúlni, teszi a dolgát a készülék – hozzáteszem nagyon is jól.

Hátsó csatlakozási lehetőségek

Nem kell audiofilnek lenni, hogy a tévé beépített hangszórója és a hangprojektor között különbséget tudjunk tenni. Ég és föld! Ha egyszer megszokod ezt a hangzást, többet már nem szeretnél enélkül filmet nézni. Persze vannak már olyan televíziók, amelyek hangján eldobod az agyad, de maximum a legfelsőbb kategóriában, a nagy átlag nem szól jobban egy laptop hangszórójánál, ami valljuk be, nem nyújt túl nagy élményt. 

A különböző műfajokhoz négy előre beállított hangszínt is kapunk: film, hírek, zene, sport. Nekem a sport hangzása tetszik a legjobban zenei anyagokhoz is, a film beállítás pedig tökéletes a filmekhez, tévéműsorokhoz.

A hangprojektorban egyébként 6 teljes hangtartományt lefedő hangszóró gondoskodik a megfelelő hangzásról, amelyek egészen komoly, 60W teljesítményre képesek. Természetesen fejet leszakító mélyeket ne várjunk ilyen kicsi meghajtóktól, aki igazán mély basszusra vágyik, az mindenképpen 2.1-es, külön mélyládás megoldást keressen. 

Természetesen a soundbar élete nem áll meg a tévé kikapcsolásával. A hangszóróra vezeték nélkül, Bluetooth-szal is csatlakozhatunk, így telefonunkról bármikor ráküldhetjük kedvenc zenénket. A hangzással bárki elégedett lesz, egyedüli gyenge pontja, hogy nagy hangerőn már erősen puffogóssá válnak a mélyek, de normál hangerőn nagyszerű zenei élményt kapunk a nappaliba gyakorlatilag fillérekért.

Összegzés

A Blitzwolf ismét bizonyította, hogy attól, hogy valami kínai és jó áron van, még lehet kiváló termék. Árkategóriájához képest minden bizonnyal kimagasló a teljesítménye, érdemes tehát a beszerzésen gondolkodni, mert egy igazán sokoldalú hangszórót kapunk csekély 25 ezer forint körüli áron, amit tovább csökkenthetünk kuponokkal.

A Banggood oldaláról ide kattintva lehet megrendelni. Használd az 1c7d73 kódot és további 20% kedvezményt kapsz!

Ha bizonytalan vagy a Kínából való rendeléssel kapcsolatban, nézd meg a RendeljKínait.hu által összeálíltott leírást, ahol biztosan választ kapsz a kérdéseidre. 

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek