Starity

Az éjszakai fény is lehet okos - BlitzWolf BW-LT12 lámpa teszt

2019. február 08. 22:10   |   Szerző: Freeze

A gyártók szép lassan minden háztartási eszközt némi intelligenciával ruháznak fel, hogy megkönnyítsék életünket. De mégis mit lehet okosítani egy éjszakai fényen, aminek az a dolga, hogy világít? A cikkből rögtön kiderül.

hirdetés
Az éjszakai fény is lehet okos - BlitzWolf BW-LT12 lámpa teszt
Fotó: Blitzwolf

Újabb Blitzwolf terméket volt szerencsém tesztelni, ezúttal egy éjszakai fényt, egészen pontosan a BW-LT12 típust, amely a népszerű Roome Smart Night Light egy Bliztwolf által gyártott verziója.

Bevallom őszinén fogalmam sem volt, mit lehet tesztelni egy lámpán azon kívül, hogy milyen a fénye, de amint megismerkedtem vele közelebbről, egyértelművé vált, hogy funkciók egész garmadájával van felszerelve, azaz bőven van mit kipróbálni rajta.

Csomagolás és desing

A csomagolás tekintetében ennél a terméknél semmi látványosat nem kapunk, egyszerű vékony papírdobozban csücsül, úgyhogy nézzük, mit találunk benne: a lámpát, egy töltő-dokkolót valamint egy töltőkábelt. Itt megjegyzem, hogy kétféle típus létezik: Classic és Cozy. Utóbbi kőmintával van ellátva és nincs hozzá dokkolóegység csak kábelről tölthető.

hirdetés

A lámpa egy cseppformára hasonlít, nagyon impozáns. Letehetjük az asztalra vagy fellógathatjuk valahova, a méreteit tekintve 8 cm átmérőjű az alja és 13 cm magas, pont jól néz ki. Ha állandóan az asztalon akarjuk tartani, akkor akár le is vehetjük róla az akasztóját, vagy egyszerűen beakaszthatjuk a lámpa alá. Nem fog tőle feldőlni, mert van egy direkt erre tervezett bemarás a lámpa alján – brilliáns megoldás.

Működése

A lámpán találunk egy gombot, amivel ki/be tudjuk kapcsolni, ráadásul nyomva tartva a fényereje is szabályozható. De a mai világban ki akar folyton odamászkálni egy lámpához, hogy bekapcsolja, nem igaz? Nem is kell, mivel Bluetooth segítségével okostelefonnal is tudjuk vezérelni és konfigurálni.

A Blitzwolf applikációját letöltve egy gyors regisztrációt követően tudjuk társítani a készülékünkhöz, utána már elég egy jó 10 méteren belül lenni hozzá és rögtön kapcsolgathatjuk. Itt állíthatjuk be, hogy milyen működési módot szeretnénk, ezzek tudjuk ki/be kapcsolni a kívánt fényerősséggel, illetve időzíthetjük a kikapcsolását, de még a bekapcsolását is akár egész hétre előre.

Alapvetően háromféle működési mód közül választhatunk:

  • automatikus: infravörös szenzor és fényszenzorok segítségével automatikusan bekapcsol, ha érzékeli, hogy sötét van és a közelében tartózkodik valaki

  • okos: megjegyzi a szokásainkat, azaz, hogy mikor kapcsoltuk fel és le és eszerint kapcsolja magát automatikusan egy idő után

  • manuális: kézi ki/be kapcsolás időzítéssel vagy anélkül

A lámpa 110-120 lumen fényerőt szolgáltat 3500K sárgás fénnyel, amely nagyon jó a szemnek este. A fényerőt százalékosan lehet megadni, én 20% körülire állítottam be, ez bőven elegendő éjjelre – száz százalékon meglepően erősen világít már. Így lassan egy hete üzemel egyetlen töltéssel, úgy hogy többször időzítettem be 8-10 órás folyamatos felkapcsolt állapotra egyébként automatára volt kapcsolva. Nagyon jól bírja tehát, de nem is csoda, hiszen egy 1200mAh-s akksival szerelték fel.

Töltés

Apropó töltés, ez az egy, ahol még fejlesztésre szorul a cucc. A dokkolót úgy alakította ki a gyártó, hogy csak rá kelljen helyezni a lámpát és az automatikusan töltsön – a vezetéknélkül töltés érzetét adva. Ez tök jó is lenne, de sajnos elég nehéz pontosan úgy rátenni, hogy a két kis pöcökre üljön a lámpa, kicsit mozgatni kell, hogy helyére kerüljön. Jó lenne, ha egy mágnes a helyére húzná vagy legalább azt meg kellene oldani, hogy ne tudjon elmozdulni. Ebből a szempontból a dokkoló nélküli verzió jobb választás lehet, mivel ott közvetlenül kábellel tudjuk tölteni a lámpát, nincs macera a dokkolóval.

Összegzés

A lámpa a legjobbkor került a háztartásba. Ahol kisgyerekek vannak ott előbb utóbb be kell szerezni egy jó éjjeli lámpát, hogy ne koromsötétben kelljen tapógatózni, ha felkel valamelyik, hiszen a normál szobai lámpát felkapcsolni az éjszaka közepén egy kínzással ér fel. Telefonnal lehet próbálkozni, de előbb azt is meg kell találni a sötétben, ráadásul zavaró éles fehér fénye van, tehát hosszú távon jobb megoldás kell. Konnektoros éjjeli fény vagy túl erős vagy túl gyenge és hosszan sorolhatnám, hogy melyik miért nem jó. Ez a lámpa viszont minden elvárásnak megfelelt, a fénye állítható fényerejű, szép sárgás és tetszőlegesen programozhatom.

A Banggood oldalán ötezer forint körüli összegért lehet a tiéd, ennyi pénzt mindenképp megér. Ide kattintva meg is tudod rendelni, ha megtetszett. 

A RendeljKínait.hu összeszedte, hogy mire kell figyelned, ha még nem rendeltél soha Kínából, de már szemezel ezekkel a kiváló, olcsó cuccokkal. Ezt ide kattintva tudod elolvasni.

További tesztjeink is vannak, itt találod őket:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek