Starity

Avril Lavigne: „A betegségem rávilágított, hogy a kis dolgok a legfontosabbak az életben”

2019. február 14. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő évek óta Lyme-kórral küzd, ám mostanra sokkal jobban érzi magát, betegségét pedig sikerült a saját javára fordítania.

hirdetés

Avril Lavigne 2014 őszén tűnt el a nyilvánosság szeme elől, ugyanis ekkoriban napról napra rosszabbul érezte magát, ennek okára azonban nem tudott rájönni. Később ismerősök közreműködésével megfogalmazódott benne a gyanú, hogy Lyme-kóros, amit egy, a betegségre szakosodott specialista meg is erősített, így elkezdődött a kezelése. Ma már sokkal jobban érzi magát, ám nem titkolja, volt idő, amikor olyan gyenge volt, hogy az is nehézséget okozott számára, hogy felkeljen az ágyból és magához vegyen egy csésze kávét.

Fotó: People / Cliff Watts

Sok mindenen mentem keresztül. A betegségem célt adott nekem, és segített, hogy újra és újra felfedezzem önmagam

– magyarázta a People magazinnak a 34 éves énekesnő.

Amikor ilyesmin mész keresztül, rájössz, milyen sokat számítanak a kis dolgok. (...) Türelemre tanított a betegség és arra, hogy jobban jelen legyek a pillanatban. Csodálatos lecke volt. (Lábadozásom során) a zene volt az, ami felemelt, általa jobban éreztem magam. Képes voltam arra, hogy életem legnehezebb időszakát megragadjam, és a lehető legjobbat hozzam ki a körülményekből. A kezdetekkor nem is tudatosult bennem, hogy egy albumon dolgozok, egyszerűen úgy tekintettem a dalszerzésre, mint a gyógyulási folyamatom részére.

A betegségem új perspektívába helyezte a dolgokat és megmutatta nekem, milyen sokat jelentenek a kis dolgok az életben – a barátok, a szeretet, a család, az egészség –, beláttam, ezek a legfontosabbak. (...) Jól érzem magam. Fontos, hogy az ember úgy élje az életét, hogy minden napból kihozza a maximumot!

– tette hozzá Lavigne, akinek legújabb, szám szerint hatodik, Head Above Water címre keresztelt stúdióalbuma holnap jelenik meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek