Starity

Elhunyt a divattervező-legenda, Karl Lagerfeld

2019. február 19. 13:01   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Francia sajtóértesülések szerint 85. életévében elhunyt a tervező ikon, Karl Lagerfeld.

hirdetés
Elhunyt a divattervező-legenda, Karl Lagerfeld
Fotó: Karl Lagerfeld / Instagram

Karl Lagerferld, a 20. századi divattörténet meghatározó alakja, február 19-én távozott közülünk. A halála előtti heteket egy párizsi kórházban töltötte, itt vesztette életét – tudtuk meg a Mirrorból.

Németországban, Hamburgban született 1933. szeptember 10-én. Karrierjét a Balmain divatházban kezdte, miután 1955-ben megkapta élete első díját egy általa tervezett kabáttal. Az 1972-es év hozta meg számára az áttörést, az aszimmetrikus kollekciójának sikerei díjak tömkelegét jelentették számára és a Coco Chanel-részleg vezetését is megkapta. Tervezett a Chloenak és Fendy-nek is. Többek között ő menedzselte és indította el pályáján Claudia Schiffert.

Barátai között jegyezte Yves Saint Laurent, Andy Warholt. 2005-től a Tommy Hilfigernek is tervezett kollekciót, a tengerész kollekció is az ő keze nyomát viseli.

Kevesen tudják róla, hogy színházi jelmeztervezőként is munkálkodott a genovai operában, a milánói Scalában és a bécsi Burgtheaterben.

Halála hatalmas veszteség a divatvilágnak! Nyugodjon békében Karl!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek