Starity

Így keress ingatlant hatékonyan! 4 tuti tipp a sikerhez

2019. március 02. 16:04   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mai cikkünkben összegyűjtöttük neked négy olyan tippet, amire nem biztos, hogy magadtól gondoltál.

hirdetés
Így keress ingatlant hatékonyan! 4 tuti tipp a sikerhez

Ingatlant keresni mindig időigényes, ha albérletről, ha eladó lakásról van szó. A fejünkben végtelen hosszú listát tartunk számon azokról a szempontokról, amelyeknek szeretnénk, ha leendő lakásunk megfelelne. Ez sokszor rendkívül komplikálttá, hosszúvá és kiláthatatlanná teszi az ingatlankeresés folyamatát.

Használj megfelelő eszközöket

Az időkérdés mindig kulcsfontosságú, ha ingatlankeresésről van szó. Fontos, hogy ne irreleváns hirdetések böngészésével töltsd idődet. A Flatfy megoldása például nagy segítséget jelenthet a folyamat elején: a cég keresőmotora egyetlen helyen összegyűjt nekünk minden ingatlanhirdetést, ami számunkra releváns lehet, ezáltal pedig felére csökken az ingatlankereséssel töltött idő.

Kereshetsz eladó ingatlant, kiadó albérleteket, de akár kiadó szobát is. Szűrhetsz városra, árra, négyzetméterre, szobaszámra vagy további, általad meghatározott kikötésekre. A Flatfy egyébként egy nemzetközi szolgáltatás, 37 országban segíti az ingatlankeresők mindennapjait. Több, mint 75 000 hirdetést dolgoz fel naponta és használja fel azokat keresőmotorában.

Érdeklődj különleges ajánlatokról

Furcsának tűnhet, de tényleg léteznek különleges ajánlatok az ingatlanpiacon is. Kérdezd meg a tulajdonost, hátha elengedi az első hónap bérleti díját, ha hosszabb időre írsz alá. Még ha nincs is ilyen lehetőség, abból bajod biztosan nem lesz, hogy rákérdezel.

Mindenképpen vedd figyelembe a rezsiköltségeket

Ez egy különösen kritikus pontja az ingatlankeresésnek: mindenképpen kérdezd meg a tulajdonost az átlagos rezsiköltségekről, és ha tudsz, kérj ezekről számlát is, hogy a saját szemeddel lásd. Pontosan ezek a költségek azok, amin megcsúszhatsz hónap közben, így mindenképpen érdemes a témát óvatosan körbejárni.

Készülj fel az alkudozásra

Tegyük fel, hogy megnézted at a három-négy lakást, ami igazán tetszett. Itt az idő, hogy megpróbálj egy kicsit alkudni az árból! Tudasd a tulajdonossal, hogy több lehetőség közül válogatsz, hátha hajlandóak ennek tudatában engedni az árból.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek