Starity

Brie Larson örül, amiért eljátszhatta Marvel Kapitányt

2019. március 09. 10:10   |   Szerző: Adry0714

A héten debütált a mozikban a Marvel első női hősét bemutató film, a Marvel Kapitány. A főszereplőt életre keltő Oscar-díjas Brie Larson a BuzzFeed vendégeként a rajongók kérdéseire válaszolt.

hirdetés
Brie Larson örül, amiért eljátszhatta Marvel Kapitányt
Fotó: Marvel

Hazánkban március 7-én debütált a Marvel Moziverzum legújabb, egyben első női hősét bemutató film, a Marvel Kapitány. Carol Danvers szerepébe az Oscar-díjas színésznő, Brie Larson bújt, akit a BuzzFeed látott vendégül, hogy rajongói kérdésekre adhasson választ, méghozzá kiskutyák kíséretében.

Amikor felajánlották neked Marvel Kapitány szerepét, hezitáltál vagy azonnal igent mondtál?

Hezitáltam, mert nem tudtam, hogy kiskutyákkal készíthetek majd interjúkat. Nem tudtam, hogy ez is a szerződés része. (Nevet.) Azt hiszem, igazából féltem a folyamatnak ettől a részétől. Az elképzelés, hogy az arcom ott lesz helyeken, hogy kezelnem kell a hírnevet, nem igazán tetszett, mert introvertált vagyok. Úgyhogy kellett egy kis idő, hogy lássam, tudnám-e kezelni ennek a pozíciónak a vezetőszerepét. De a karakterrel nem volt problémám, ahogyan a filmmel sem. Igazából nagyon izgatott voltam miatta, emiatt elég nehéz döntés volt, viszont nagyon boldog vagyok, amiért igent mondtam, és úgy érzem, ez egy óriási győzelem minden introvertált embernek.

hirdetés

Milyen érzés volt először felvenni a ruhát?

Elég egyszerű pillanat volt. Az öltözőben voltam, és igazából fogalmam sem volt róla, mi történik. A jelmez különféle darabjait próbáltam fel, és tudod, felpróbálom a csizmát, a nadrágot, a felsőt, a sisakot, és nem is tudtam először, hogy most minden rajtam van. Több ember kellett a ruha felvételéhez, én pedig beszélgettem, nem figyeltem oda, aztán hirtelen belenéztem a tükörbe és akkor úgy éreztem, úristen, úgy nézek ki, mint egy karakter Disneylandben. Azután nyugtalan lettem a mosdó miatt, mert hát nő vagyok, menstruálok és ez ijesztő volt, úgy voltam vele, most mégis mit csináljak? (Nevet.) Hogyan csinálják ezt a szuperhősök? De a többiek nagyon szuperek voltak, és rengeteg extra cipzár meg mód volt arra, hogy kibújhassak belőle. Még így is körülbelül harminc percbe került, amíg levettem, és kimentem a mosdóba, de ez rendben van.

Carol eredetileg pilóta I Fotó: Marvel

Hogyan hatott az életedre Carol Danvers szerepe? És mit szeretnél, hogyan hasson azokéra, akik megnézték a Marvel Kapitányt?

Rá vett arra - már az elején a szerep elvállalása -, hogy kilépjek a komfortzónámból és olyan dolgokat tegyek, amikre korábban nem is gondoltam, hogy képes lennék rá, mint például a küzdősportok tanulása. Ezek mind újak voltak nekem. Nem tudom, nincsenek elvárásaim. Az, hogyan hat majd az emberekre, nem tudom, nem érzem úgy, hogy tőlem függne. 

Mi volt a legkeményebb dolog, amit meg kellett csinálnod a forgatások során?

Hm, van pár dolog, ami mind más miatt volt kemény. Van a filmben egy kötélpályás jelenet, amit 50 láb magasról (=15.24 méter), drótokon csináltunk. Meg kellett tanulnom a forgásokat, rúgásokat, ezek mind újak és nagyon királyak voltak. Azt is szeretem, amit az előzetesben már láthattatok, amikor a vonat oldalán lógok, és fellököm magam rá, aztán egy beállásban érkezem. Ó, és az is, amikor fejjel lefelé lógok. A bokáim vannak fent és a hasizmomat kell használnom, hogy felemeljem magam, kitörjek, megforduljak és aztán földre érkezzek. Egy gyenge hétvégébe telt, hogy megtanuljam jól csinálni.

Kik voltak a női példaképeid, amikor kicsi voltál?

A valós életben az édesanyám a példaképem, egyértelműen. Imádtam a Spice Girlst, a Sailor Moont, mindig siettem haza az iskolából, hogy le ne maradjak akár egy percéről is. Olvastam Wonder Woman képregényeket is, úgyhogy talán az is.

Ha a teljes interjúra is kíváncsi vagy, itt megnézheted:

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek