Starity

Ralph Fiennes nem akarta elvállalni Voldemort szerepét – A testvére beszélte rá, hogy mondjon rá igent!

2019. március 15. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Harry Potter minden idők egyik legnagyobb filmes franchise-a, így a színész minden bizonnyal a mai fejével már nem bánja, hogy annak idején hagyta magát meggyőzni Voldemort nagyúr szerepével kapcsolatban.

hirdetés
Ralph Fiennes nem akarta elvállalni Voldemort szerepét – A testvére beszélte rá, hogy mondjon rá igent!
Fotó: Warner Bros.

Voldemortot méltán emlegetik a filmtörténelem egyik legjobb főgonoszaként, hiszen remek módon sikerült őt ábrázolni és háttértörténete is alaposan ki lett dolgozva. Már a sorozat filmrevitelekor Ralph Fiennest nézték ki a készítők a sötét mágus szerepére, a színész azonban ódzkodott a karaktertől.

Az igazság az, hogy nem sokat tudtam a filmekről és a könyvekről, amíg a készítők meg nem kerestek. Mike Newell rendezte a filmet, amibe szerződtetni akart engem... azt a filmet, amelyikben először bukkan fel fizikai valójában Voldemort. A tudatlanságomon túl egyébként azt gondoltam, nem igazán nekem való a szerep... Buta módon tartózkodtam tőle, hezitáltam. A testvérem, Martha győzött meg engem a megdönthetetlen érveivel. Három gyerkőce van, akik akkoriban 12, 10 és 8 évesek voltak. Közölte velem: Mi van veled? El kell vállalnod a szerepet!, ezt követően pedig meggondoltam magam

– nyilatkozta a színész.

A Metro úgy tudja, mások sokkal rosszabbul jártak, ugyanis nem akadt olyan, aki meggyőzte volna őket arról, mondjanak igent a Harry Potter-franchise-ra. Naomi Wattsnak például Narcissa Malfoy szerepét ajánlották fel, de ügynöke nemes egyszerűséggel nemet mondott a lehetőségre. Christopher Lee és Ian McKellen ezzel szemben maguk döntöttek úgy, hogy nem bújnak Albus Dumbledore bőrébe, Tilda Swinton pedig Sybil Trelawney szerepében tetszeleghetett volna, de a bentlakásos iskolának még a gondolatától is rosszul volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek