Starity

21 Disney-sztár akkor és most – felismered őket?

2019. március 21. 14:02   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2000-es években nagyon sok fiatal tehetség tűnt fel a Disney-csatornánál, akik az elmúlt évek alatt rengeteget változtak, új filmekbe, esetleg zenei karrierbe kezdtek. Most nézzük, hogyan is néztek ki kedvenceink a kezdetekkor és hogy néznek ki napjainkban.

hirdetés

Mia Talerico

Mia csecsemő volt, amikor megkapta Charlie Duncan szerepét a Sok sikert, Charlie! című sorozatban. Most pedig már 10 éves, saját Youtube-csatornája van és több mint 1 millió követője Instagramon. Jelenleg a Mani című sorozatban alakítja Page karakterét.

Davis Cleveland

Davis az Indul a risza! című sorozatban vált ismertté, mint Flynn Jones, majd feltűnt a Zeke és Lutherben is, mint Roy Waffles. Azon kívül, hogy 2017-ben láthattuk a Rufus-2-ben, úgy tűnik jelenleg átlagos tinédzser életet él: sportol és a barátaival lóg.

Jake Thomas

Jake Thomas 2001-ben a Lizzie McGuire sorozatban alakította Matt McGuire-t. Rengeteg ismert sorozatban vendégszerepelt az elmúlt évek alatt. 2018-ban diplomázott a Kaliforniai Egyetemen, forgatókönyvírás szakon végzett. 

Brenda Song

Brendat 2005-től láthattuk a Zack és Cody életében, mint London Tipton. Jelenleg a barátjával,  Macaulay Culkinnel dolgozik a Changeland című filmen, amely még idén bemutatásra kerül. Következő projektje a Dollface című sorozat, melyben Madison Maxwell karakterét alakítja majd.

Bobb'e J. Thompson

2004-ben kapta meg Stanley szerepét a That's So Ravenben. Később láthattuk az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című filmben. Legújabb projektje a Road to Daisies and Dandelions című dráma, melyet 2020-ban mutatnak majd be. 

Hilary Duff

Hilary Duff a Lizzie McGuirein című sorozatban kezdte 2001-ben, majd következő évben főszerepet kapott a Tinikadétben. Később zenei karrierjére kezdett összpontosítani, összesen öt albumot adott ki. Az utolsó 2015-ben jelent meg Breathe In. Breathe Out. címmel. 2 gyermeke van Luca és Banks. 

Demi Lovato

Demi Lovato 2007-ben tűnt fel először a Disney csatornán a Szól a csengő című sorozatban, mint Charlotte Adams. 2008-ban főszerepet kapott a Rocktábor című filmben, majd szintén ebben az évben kiadta első zenei albumát Don't Forget címmel. 2009-ben ismét főszerepet kapott, méghozzá a Hercegnővédelmi programban Selena Gomez oldalán, majd a Rocktábor második részében is. 2018-ban a Bűbáj herceg és a nagy varázslat animációs filmben kölcsönözte Lenore hangját. 

Zendaya

Zendaya Bella Thorne oldalán tűnt fel először a Disney csatornán az Indul a risza! sorozatban. Miután 2013-ban véget ért a sorozat, fellépett a Dancing with the Stars című műsorban, ahol a második helyen végzett. 2015-ben ismét visszatért a képernyőkre és a K.C., a tinikémben alakította K.C. Cooper-ben egészen 2018-ig.

2017-ben láthattuk a Pókember: Hazatérés című filmben illetve a A legnagyobb showmanben is. 2019 júliusában pedig ismét Michelle Jones bőrébe bújik majd a Pókember: Idegenben című filmben.

Bella Thorne

Bella is az Indul a risza! sorozatban tűnt fel először a Disney csatornán. Miután véget ért a show kiadta debütáló kislemezét Call It Whatever címmel, majd kiadta első könyvét, mely az Autumn Falls címet kapta. 2014-ben láthattuk Adam Sandler és Drew Barrymore oldalán a Kavarás című vígjátékban. 

2017-ben főszerepet kapott a Freeform Famous in Love című sorozatában, amely sajnos csak két évadot élt meg. 2019-ben a Paradise Cityben láthatjuk majd, mint Lily Mayflower.

Selena Gomez

Selena Gomez a Varázslók a Waverly helyből című sorozat Alex Russo-jaként vált ismertté a Disney csatornánál 2007-ben. Ezután láthattuk Demi Lovato oldalán a Hercegnővédelmi programban. Mint néhány másik Disney híresség, Selena is szünetet tartott azért, hogy a zenei karrierjére koncentrálhasson és miután szerepelt a Spring Breakers című filmben Ashley Benson mellett, turnéra indult és debütált Stars Dance című albuma. 

2015-ben újabb lemeze jelent meg, mely a Revival címet kapta. 2019-ben a The Dead Don't Die című horror-vígjátékban láthatjuk majd.

David Henrie

Legtöbben Justin Russo-ként ismerték meg David Henrie-t, pedig először a That's So Raven című sorozatban tűnt fel a Disney csatornán. A Varázslók a Waverly helyből szereplése után kisebb szerepei voltak. Láthattuk a A pláza ásza Vegasban filmben, mint Lane vagy feltűnt a Walt Before Mickey című filmben, mint Rudy Ising. 2018-ban fegyverbirtoklás miatt tartóztatták le.

Zac Efron és Vanessa Hudgens

Zac és Vanessa a High School Musical című film szerelmespárjaként váltak ismertté. Néhány évig a való életben is egy párt alkottak, azóta is őket tartják az egyik legédesebb párosnak. 

Miután Zac és Vanessa is elhagyták a Disneyt, színészi karrierjükre kezdtek összpontosítani. A színésznő a Spring Breakers-ben játszott Selena Gomez-szel és Ashley Benson-nal. 2017-ben feltűnt a Powerless című sorozatban. 2018-ban a Netflix The Princess Switch című filmjében kapott főszerepet. 

Zac olyan filmekben kapott szerepet, mint a Rossz szomszédság vagy éppen a Baywatch. 2017-ben együtt szerepelt Zendayaval A legnagyobb showmanben. 2019-ben pedig Ted Bundyként láthatjuk a Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című krimiben. 

Miley Cyrus

Miley Hannah Montanaként vált ismertté. A show lehetővé tette számára, hogy megmutassa zenei tehetségét is. Több filmben is szerepelt, többek között Az utolsó dalban, ahol megismerte férjét Liam Hemsworth-ot.

Miután 2011-ben véget ért a Hannah Montana, teljesen más irányt vett zenei karrierje. Kiadta negyedik stúdióalbumát Bangerz címmel, majd világkörüli turnéra indult. 2017-ben jelent meg hatodik stúdióalbuma, a Younger Now.

Debby Ryan

Debby először 2006 és 2010 között volt látható a tévéképernyőn a Zack és Cody a fedélzeten című sorozatban, mint Bailey Pickett. 2011-ben főszerepet kapott a Jessie című sorozatban. 2018-ban láthattuk a Nap nap utánban és A Partiállatban, majd szintén ebben az évben szerepet kapott az Insatiable című sorozatban. Tavaly decemberben eljegyezte kedvese,  a Twenty One Pilots zenekar dobosa, Josh Dun.

Raven-Symoné

Raven-Symoné 2003-ban debütált a Párduclányok című filmben, mint Galleria, majd hangját kölcsönözte Moniquenak a Kim Possible: Időutazás című animációs filmben. Később főszerepet kapott a The Cheetah Girls és a The Cheetah Girls 2 filmben. 2017 óta láthatjuk a Raven's Home című sorozatban. Emellett ebben az évben feltűnik majd a Mighty Oak című drámában is, mint Taylor.

Jake T. Austin

Sokan Max Russoként ismerték meg a Varázslók a Waverly helyből című sorozatban, azonban Jake először 2007-ben debütált a Disneynél, a Johnny Kapahala: Újra a fedélzeten című filmben. 2013 és 2015 között Jesus Fosterként láthattuk a The Fostersben. 2017-ben hangját kölcsönözte Alexnak Az Emoji-filmben. 

Ashley Tisdale

Ashley Tisdale a Szerelmes hangjegyek Sharpay Evanseként vált ismertté, bár 2005-ben láthattuk először a Disney képernyőjén, méghozzá Maddie Fitzpatrickként a Zack és Cody élete című sorozatban. 2014-ben feltűnt a Young & Hungry sorozatban Emily Osment oldalán. Szintén ebben az évben feleségül vette Christopher French. 

Emily Osment

Emily Hannah Montana legjobb barátnőjeként, Lilly Truscottként tűnt fel először a Disneynél. Miután a show véget ért, zenei karrierbe kezdett és kiadta első albumát Fight or Flight címmel. 2014 és 2018 között Young and Hungry sorozatban volt látható. 2012-től 2017-ig kölcsönözte Ruth hangját a Family Guyban. 2018-ban főszerepet kapott a Christmas Wonderland című romantikus filmben.

Jonas Brothers

A három fiútestvér már a Disney szereplésük előtt is együtt zenélt, azonban az ismeretséget a Rocktábor című film hozta meg számukra. A Rocktábor sikere után önálló sorozatot kaptak a Disney-csatornán Jonas címmel. 

Kevin 2009-ben feleségül vette Danielle Deleasa-t, akivel két közös gyermekük van. 2016-ban vendégszerepelt a Celebrity Food Fightban. Joe 2015-ben alapította meg saját zenekarát, azóta pedig számos díjat bezsebelt. 2016-ban ismerkedett meg Sophie Turner színésznővel, akit 2017 októberében jegyzett el. Nicket 2016-ban láthattuk a Beavatás című filmben, majd 2017-ben feltűnt a Jumanji: Vár a dzsungel című filmben is, mint Alex. 2018-ban házasodott össze kedvesével, Priyanka Chopra színésznővel.

Chelsea Kane

Chelsea Kane 2008-ban tűnt fel először a Disney csatornánál az Időlovagok című filmben. 2010-ben láthattuk a Randiztam egy sztárralban, mint Alexis. 2012-től egészen 2017-ig alakította Riley Perrint a Papás-babás című sorozatban. 2016 óta kölcsönzi Jen Sanders hangját a Hot Streets sorozatban.

Dylan & Cole Sprouse

Az ikrek 1999-ben debütáltak Adam Sandler oldalán az Apafej című filmben, de ismertté csak 2005-ben váltak a Zack és Cody élete című sorozatban. A show hatalmas sikereket ért el, saját spin-off műsort is kapott Zack és Cody a fedélzeten és Zack és Cody egy ikerkísérletben címmel. 

Miután 2011-ben véget ért a sorozat, Dylan és Cole a főiskolai tanulmányaikra összpontosítottak. Mindkét srác 2017-ben tért vissza a színészethez. Cole jelenleg is a Riverdale című sorozatban alakítja Jughead Jonest, míg Dylant a Dismissed című indie-thrillerben láthattuk. Cole jelenleg sorozatbeli kolléganőjével, Lili Reinharttal randevúzik, míg testvére a magyar modellel, Palvin Barbival alkot egy párt. 

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek