Starity

Emilia Clarke őszintén vallott arról, hogy majdnem belehalt agyvérzésébe

2019. március 22. 12:12   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Emilia Clarke egy bejegyzésben mesélt a The New Yorker oldalán agyvérzéseiről, melyekbe majdnem belehalt.

hirdetés
Emilia Clarke őszintén vallott arról, hogy majdnem belehalt agyvérzésébe
Fotó: Fotó: Carlota Guerrero/The New Yorker

Amikor már azt hittem minden gyermekkori álmom valóra válik, majdnem elvesztettem az eszemet, majd az életemet. Soha nem beszéltem nyilvánosan erről a történetről, de most eljött az ideje.

– kezdte bejegyzését Emilia Clarke.

2011-ben – miután befejezték a Trónok harca első évadának forgatásait – kezdődött minden. Elmondta, hogy félt a figyelemtől. Félt, hogy elég jó lesz-e az egészhez. 

2011. február 11-én reggel a Crouch End-i edzőterem öltözőjében öltöztem, amikor fejfájás tört rám. Annyira fáradtnak éreztem magam, hogy alig tudtam felvenni a cipőmet. Amikor elkezdtük az edzésemet, kénytelen voltam szinte kényszeríteni magamat az első néhány gyakorlatra. Megpróbáltam figyelmen kívül hagyni a fájdalmat, de nem tudtam. Mondtam az edzőmnek, hogy szünetet kell tartanom.

– folytatta a színésznő. 

Kiment a mosdóba és ott lett rosszul. Az edzőteremből azonnal a Whittington Kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol kiderült, hogy agyvérzése volt. Átszállították egy neurológia intézetbe, ahol egy közel 3 órás műtétet végeztek el rajta. Az első műtét után afáziának nevezett állapotba került, a nevére sem emlékezett. 

Megkértem az orvosokat, hadd haljak meg. Az én munkám – az egész álmom – a nyelvre, a kommunikációra épül. Enélkül elveszett vagyok. 

– idézte fel a műtét utáni időszakot Emilia.

Egy hónap után kiengedték a kórházból. Mivel az agya másik oldalán is volt egy kisebb aneurizma, így mindig attól rettegett, hogy meg fog halni. 

Fotó: Carlota Guerrero/The New Yorker

2013-ban mikor New Yorkban volt, elment egy vizsgálatra, ahol kiderült, a korábban még kicsi aneurizma most a duplájára nőtt és azonnali beavatkozást igényel. Ekkor újabb kétórás műtét várt rá, amely, mint utána kiderült, sikertelennek bizonyult. Ezután még egy műtét következett, de ezúttal a koponyáját is fel kellett nyitni. 

Ma már azzal viccelődik az embereknek, hogy a műtét miatt vesztette el a jó ízlését a férfiakkal kapcsolatban, de azt is megírta, hogy természeseten akkoriban közel sem gondolta ilyen viccesnek a helyzetet, hiszen sokkal rosszabbul is végződhetett volna.

A színészi munkám mellett úgy döntöttem, hogy létrehozok egy jótékonysági szervezetet. A SameYou nevet kapta és célja, hogy segítsen azon emberek felépüléséban, akik valamilyen agyi sérülést vagy stroke-ban szenvedtek.

– fejezte be bejegyzését a színésznő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek