Starity

8 rejtélyes eltűnés, ami még a nyomozókon is kifogott

2019. március 22. 20:08   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A regényekben a detektívek könnyen megoldják a rejtélyes ügyeket, de a valóságban ez nem olyan egyszerű. A modern technológia nagyban segít a rendőröknek, de néhány ügy így is megoldatlan marad. Most ezen hátborzongató történetek közül hoztunk el nektek nyolcat.

hirdetés

Zebb Wayne Quinn, eltűnt: 2000

A 2000-s évek elején, a 18 éves Zebb Wayne Quinn egy bevásárlóközpontba vezetett a barátaival. Kapott egy üzenetet, elvezetett, hogy elintézzen egy hívást. 2 héttel később találták meg az autóját és különböző furcsa dolgok voltak benne, amik nem Quinn-nél voltak, például egy 3 hónapos fekete Labrador keverék kutya. Két levágott ajkat és 2 felkiáltójelet rajzoltak rúzzsal a hátsó ablakra. Quinnt halottnak nyilvánították annak ellenére, hogy nem találták meg a holttestét. 

Senki nem értette, hogy kerülhetett egy kölyökkutya Quinn autójába. Egyébként a kiskutya életben volt és nem sokkal később örökbefogadta az egyik rendőr, aki Quinn ügyében nyomozott. Quinn egyik barátját megvádolták a gyilkossággal 2017-ben, de a holttestet még mindig nem találták meg.

Brandon Swanson, eltűnt: 2008

2008-ban, a 19 éves egyetemista Brandon Swanson összetörte az autóját, miután árokba hajtott. Hívta a szüleit, hogy vigyék el, de mire a szülei odaértek, már nem találták ott, ahol mondta, hogy lennie kéne.  Visszahívták és 45 percen keresztül próbálták kitalálni, merre lehet. A beszélgetés alatt Brandon megemlítette, hogy látja onnan a város fényeit és abba az irányba akar elindulni. Hirtelen felkiáltott, "Ó, basszus!" és a hívás véget ért.

Azóta senki nem hallott róla. Később kiderült, hogy az autója 20 mérfölddel messzebb volt, mint ahogyan ő hitte. 2 napig még kicsengett a telefonja, de senki nem vette fel.

Jonathan Luna

Jonathan Luna családos ember volt egy jó munkával. Nyugodt életet élt, de egy este eltűnt. Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy nagyon furcsán viselkedett: elindult valahova autóval anélkül, hogy viselte volna a szemüvegét, és két államon keresztül ment. A holttestét másnap találták meg.

A rendőrség nem tudott rájönni az okra, a furcsa viselkedése mögött. Nem találták meg a gyilkost és azt sem tudták megmagyarázni, hogy egy férfi ilyen rossz látással, hogy vezethetett 200 mérföldet a szemüvege nélkül, amit az irodájában hagyott. 

Jimmy Hoffa, eltűnt: 1975

1975-ben, Jimmy Hoffa az egyik legmeghatározóbb amerikai szakszervezeti vezető volt, aki eltűnt Detroitban, Michiganben. Mielőtt eltűnt, felhívta a feleségét és azt mondta, átverték. Két gengszterrel kellett volna találkoznia, de ők azt mondták neki, hogy egy másik városban vannak és sosem találkoztak Jimmyvel.

A rendőrség úgy hiszi, hogy halott, de ez a feltételezés sosem lett bizonyítva. Sok teória próbálta megmagyarázni Jimmy eltűnését, de eddig egyik se bizonyult valósnak.

Garnell Monroe, eltűnt: 2002

A 7 éves Garnell Monroe a nagynénjével élt, Belinda Cash-sel, aki elszigetelt életet élt és nem látta gyakran a rokonait. Ők megpróbáltak kapcsolatba lépni Garnell-lel néhány alkalommal, de Belinda mindig különböző kifogásokat talált, hogy miért nem találkozhatnak. A fiút 2002-ben látták utoljára. 

2006-ban került képbe a rendőrség. Kikérdezték Belinda-t, aki azt mondta, hogy a gyámhatóság gondjaira bízta Garnellt, mert ő már nem tudott gondoskodni róla. Azonban a gyámhatóságnak semmi információja nem volt a gyerekről. A rendőrség úgy hiszi a fiú még mindig életben van, de nem tudták kideríteni, hol tartózkodhat. 

Maura Murray, eltűnt: 2004

2004-ben Maura Murray e-mailt írt a tanárának, amiben leírta, hogy haláleset történt a családjában és egy hétre el kell utaznia. Miközben vidéken vezetett, egy éles kanyar következtében elvesztette az irányítását az autó felett, letért az útról és egy fának ütközött. Egy arra vezető buszsofőr felajánlotta a segítségét, de Maura visszautasította, mert már hívott autómentőt. A buszsofőr továbbment, de azért még így is felhívta a rendőrséget. 

Amikor a rendőrség kiérkezett, sehol sem találták a hölgyet és lábnyomokat sem találtak a hóban. Később az is kiderült, hogy nem hívott autómentőt és haláleset sem történt a családjában. Azok akik utoljára látták, azt mondták, hogy nagyon feldúlt volt valami miatt. Az eltűnése utáni napon Maura vőlegénye egy hívást kapott és semmi mást nem hallatszott, csak a lélegzése, és ez volt az utolsó dolog, amit bárki is hallott Maura-ról.

Kyle Fleischmann, eltűnt: 2007

2007-ben, a 24 éves Kyle Fleischmann bárba ment a barátaival. Egy idő a barátai úgy döntöttek, hogy elmennek, de Kyle még maradni akart. Még ivott egy párat és utána ő is távozott. Körülbelül hajnali 3-kor vett két szelet pizzát, és megpróbálta felhívni apját és barátait, de senki nem vette fel. Hajnali 4-kor a telefonját kikapcsolták és ekkor tűnt el Kyle.

Több száz önkéntes és a rendőrség is kereste, megemlítették a rádióban és a tévében is eltűnését, de senki sem látta és hallott róla azóta sem.

Marjorie Christina Luna, eltűnt: 1984

A kis Marjorie Christina Luna fényes nappal tűnt el Greenacres Cityből 1984. május 27-én. Elment a kisboltba, nem túl messze az otthonától, hogy macskaeledelt vegyen. A bolt volt az utolsó hely, ahol látták.

A nyomozásnak volt néhány gyanúsítottja, azonban egyikőjükre sem tudták rábizonyítani a bűnösséget Marjorie eltűnésében. Ha Marjorie még mindig életben van, most 42 éves lenne. Máig nem tudja senki, hogy mi történt a kislánnyal. 

via Brightside

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek