Starity

10 dolog, amit nem tudtál a Szex és New Yorkról

2019. március 31. 19:07   |   Szerző: Four

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szex és New York több, mint húsz éve jelent meg, és szinte azonnal meghódította a világot. Divat, szexualitás, pasik, karrier, és az élet nagy kérdései kerültek terítékre a négy főszereplő életében. De lássuk, mi történt a színfalak mögött!

hirdetés

1. A sorozatban felszolgált italok hamisak voltak

Ki ne emlékezne az ikonikus Cosmpolitan koktélra, amelyet a négy barátnő előszeretettel iszogatott, valahányszor a nyakukba vették a várost? A Carrie-t játszó Sarah Jessica Parker azonban elárulta, hogy a forgatások alatt szó sem volt arról, hogy alkoholos italt fogyasztottak volna ezekben a jelenetekben. Az áfonyás-vodkás koktél helyett ételszínezékkel kevert vizet vagy vizezett áfonyalevet, pezsgő helyett gyömbért, vörösbor helyett pedig mindig szőlőlevet ittak a színészek.

via GIPHY

2. A színésznők tényleg mindig megették az eléjük tett ennivalót

A sorozat visszatérő eleme volt, hogy a lányok késői reggeli során beszélték ki éppen aktuális problémáikat, legyen szó pasikról vagy karrierről. A közhiedelemmel ellentétben azonban a színésznők nem csak eljátszották, tényleg meg is ették az ínycsiklandozó falatokat. Sarah Jessica és a Mirandát játszó Cynthia Nixon például akkor is belapátolta az ételt, ha már kihűlt.

3. Carrie és Big eredetileg nem maradtak volna együtt a sorozat végén

Bizony, a sorozatkészítő Darren Star nemrégiben elárulta, hogy az eredeti forgatókönyv szerint kedvenc újságírónőnk sorsa nem a romantikus vígjátékok befejezéséhez hasonlított. Star szerint a sorozat feladata az lett volna, hogy bemutassa, egy nő számára nem csak párkapcsolat és házasság jelentheti a boldog véget. Végül a Szex és New York mégiscsak klasszikus befejezést kapott, és a népes rajongótábor nem igazán panaszkodott Carrie és Mr. Big romantikus szerelmének beteljesülése láttán.

via GIPHY

4. Sarah Jessica Parker szerződésében volt egy meztelenkedést elutasító kikötés

A Szex és New Yorkot gyakran nevezik az egyik olyan úttörő sorozatnak, amely a szexualitást – rendhagyó módon - női szempontból mutatta be.  Az igazi rajongók azonban valószínűleg észrevették, hogy a négy főszereplő közül egy, Sarah Jessica soha nem volt látható olyan helyzetben, amely túl sokat mutatott volna a színésznő fedetlen testéből.

Nem éreztem magam komfortosan meztelen jelenetekben, szexuális segédeszközökkel, vagy vulgáris szóhasználattal 

– mondta egy interjúban Parker.

5. Cynthia Nixon eredetileg szőke volt

Talán meglepő a tény, hogy a szarkasztikus Mirandát játszó Cynthia csakis a szerep kedvéért váltott tűzvörös hajszínre. A színésznő a sorozatban egész idő alatt maradt a vörösnél, amely szinte a védjegyévé vált. Ám ahogy befejeződött a forgatás, Cynthia egyből visszatért természetes szőke tincseihez. Carrie-t viszont, aki ikonikus szőke hajáról lett híres, a sorozat készítői a kezdetekkor barna hajjal álmodták meg. Végül az első epizód leforgatása előtt 24 órával úgy döntöttek, legyen mégis szőke a szereplő.

via GIPHY

6. SJP megtartotta Carrie ruhatárának nagy részét

Amikor a sorozat befejeződött, Sarah Jessica a ruhák hetven százalékát megtartotta magának.

Igen, mindent eltettem, ami nem egyenesen egy divattervezőtől jött, illetve bérelt volt. Ezeken kívül mindent megőriztem

– mesélte.

7. Sarah Jessica napi 18 órát töltött magassarkúban

Carrie Bradshaw imádta a gyönyörű, hordhatatlan cipőket, ezt tudjuk. Azt is, hogy a sorozat szerint közel negyvenezer dollárt költött szépséges topánokra. Ám mivel egy jelenet leforgatása általában hosszú ideig tartott, Sarah Jessicának is el kellett fogadnia a tényt, hogy napjai nagy részét muszáj kényelmetlen magassarkúban eltöltenie.

via GIPHY

8. Carrie tütüje mindössze öt dollárba került

A sorozat ikonikus főcímében, ahol Carrie-t egy szerencsétlen pillanatban lefröcsköli egy busz, a szereplő babarózsaszín tütüt visel. A különleges ruhadarab azonban nem drága dizájner termék, hanem egyszerű, turkálóban is megtalálható szoknya volt.

9. Pete valójában félt Aidantől

Aidan kutyája, a szeleburdi Pete igazából félt a gazdáját alakító John Corbett-től, így aztán az első jelenetek felvétele után a kutyust helyettesíteni kellett egy másikkal.

via GIPHY

10. Alec Baldwin játszotta volna Matthew McConaughey szerepét

Az epizódban, amelyben Carrie Los Angelesbe menekül a sivár New Yorkból, feltűnik az akkor még szárnyait bontogató Matthew McConaughey, aki a sorozat szerint Biget játszaná a Carrie életéről szóló filmben. Carrie azonban nem tud mit kezdeni a tenyérbemászó férfival, és inkább otthagyja a csillogó hollywoodi világot. Matthew viszont nem az első színész volt, akit a rövid epizódszerepre szerződtettek volna: a készítők először Alec Baldwint keresték meg, aztán George Clooney-t, és végül, mikor Warren Beatty is nemet mondott, bekerült a képbe a sármos McConaughey.

via Harper's Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek