Starity

Csodálatos fotókiállítással emlékeztek Chester Benningtonra

2019. április 03. 17:05   |   Szerző: Éowyn

Jim Louvau fotóművész azt szeretné, hogy ne csak rocksztárként emlékezzenek barátjára, Chester Benningtonra, hanem olyan emberként, akinek nagyszerű humorérzéke volt és segített a rászoruló gyermekeken.

hirdetés

A fotósnak március 20-án és 21-én volt látható a különleges kiállítása Los Angelesben, Chester Bennington életének ünneplése: Jim Louvau fotókiállítása névvel, a Linkin Park egykori énekesének 43. születésnapja alkalmából – írja a FoxNews a szerdai cikkében.

A képek között eddig még soha nem látott fotók is megtalálhatóak, és a bevételek egy része a Chester özvegye, Talinda Bennington által létrehozott, 320 Changes Direction nevű, az öngyilkosság megelőzését segítő alapítványnak ment.

Louvau engedélyt kapott Talindától és Bennington édesanyjától is arra, hogy a 17 éves barátságuk alatt készült képeket nyilvánosságra hozza.

Ezzel ünnepeljük az életét. [...] Valami igazán különlegeset akartam tenni érte, tisztelgésként előtte, a rajongói és saját magam előtt. Én így mondtam köszönetet

- árulta el a fotós a FoxNews-nak.

Louvau 2000-ben találkozott először Benningtonnal, amikor a Linkin Park együtt játszott az ő együttesével – még a Hybrid Theory című, első albumuk előtt.

Nagyon-nagyon vicces volt. Mindig megmaradt a humorérzéke. Soha nem vette magát túl komolyan

- folytatta Louvau. A fotós szerint Bennington egész élete során támogatta a barátait, és soha nem izgatta a hírnév.

Phoenixben volt egy évente megrendezett jótékonysági esemény, amelyen a Cardon Gyermekgyógyászati Központ körülményeinek javítására gyűjtöttek. Minden évben elment rá, és aznap meglátogatta a gyerekeket a kórházban. Minden évben nagyobb szabású lett. Így, négy, vagy öt év után a Linkin Park fellépett ott és félmillió dollárt gyűjtöttek.

Amikor csak besétált egy szobába, mindenkit felvidított. Fantasztikus mosolya volt. És ez az energia szétáradt a szobában. Volt, amikor olyan kicsik voltak a gyerekek, hogy nem nagyon ismerték a zenéjét, a szülők viszont igen. És a szülők nagyon hálásak és izgatottak voltak, hogy időt szakított arra, hogy eljöjjön és meglátogassa a beteg gyerekeiket.

Louvau Bennington halála előtt nyolc nappal váltott üzenetet az énekessel.

Ismertem, mi zajlik a fejében. [...] Megosztotta az emberekkel, hogyan érzett. Így tett a zenéjén keresztül is, egész karrierje során. De amikor az utolsó albumuk sajtókampányán dolgoztunk, nagyon nyíltan beszélt teljesen idegenekkel arról, hogy mentálisan milyen állapotban van.

A fotós reméli, hogy a képei megmutatják Bennington egy másik oldalát is; egy olyan művészét, aki a személyes gyötrelmei ellenére követte a zene iránti szenvedélyét és mosolyt akart csalni mások arcára.

Chesterre fiatal, sikerre éhes zenészként emlékszem, aki rendkívül szerény volt, és egy olyan emberré vált, aki hajlandó volt segíteni a közösségének. Minden egyes fénykép más és más, különleges emléket fog hordozni a számomra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek