Starity

A John Wick rendezője nem akarja elrontani a Hegylakó-rebootot

2019. május 20. 19:07   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Továbbra is a Highlander-univerzum újraélesztésén fáradozik a rendező, aki maga is nagy rajongója a Hegylakó-filmeknek és a sorozatoknak.

hirdetés

Chad Stahelski rendező az elmúlt öt évben tele volt munkával – elég csak a John Wick franchise-ra gondolni, amelynek a harmadik filmjét május 23-ától vetítik a hazai mozik.

Ezzel egyidőben a Highlander új verzióján is dolgozik;  az 1986-os akció-fantasy - amelyben Christopher Lambert alakította a halhatatlan skót harcos, Connor MacLeod  szerepét, amelynek a Queen szerezte a zenéjét, valamint amelynek forgatása során Russell Mulcahy rendező olyan videoklipes hatásokat alkalmazott, mint a gyors vágások és a gyorsütemű zene -, időközben kultikussá vált.

Stahelski eleinte filmtrilógiát említett, később arról beszélt, hogy a Hegylakó-mitológiát talán a tévéképernyőre álmodja újra. Az EW meglátogatta a John Wick 3. részének vágási munkálatai során, amikor is a következőképpen nyilatkozott:

Még mindig dolgozunk rajta. A Hegylakó olyan nagyon különleges. Szerencsére, a Lionsgate stúdió teljes mértékben támogat benne. Hiszek abban, hogy ez egyike azon különlegességeknek, amelyek valóban életben tudnak tartani egy remek univerzumot, jelentsen az egy tévésorozatot, vagy bármi mást. Nekiállni és csak úgy találomra összedobni valamit, amiről azt gondoljuk, hogy egy eleven kardozós-halhatatlanos film lesz belőle, azt hiszem, hiba lenne. És őszintén szólva, az emberek mögötte, a stúdió mögötte, mind élnek-halnak azért, hogy ez működjön. Tulajdonképpen én tartom vissza, és próbálok mindent kreatívan megtervezni. Nem akarom, hogy kutyaszorítóba kerüljünk a kreativitást illetően, mint ami az eredeti filmmel történt.

Stahelski arra utalt, hogy a Hegylakó-folytatások letértek az első film által kijelölt útvonalról.

Tényleg próbáljuk megtervezni ezt az univerzumot, és nem annyira el***, hogy ne tudjuk folytatni a történetet.

Arra a kérdésre, hogy tudja-e már, kit látna szívesen az új Hegylakó sztárjaként, a következőket válaszolta:

Van kívánságlistám, igen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek