Starity

5 dolog, amit nem tudtál Natalie Portmanről

2019. június 23. 16:04   |   Szerző: Four

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokszor említik a színésznővel kapcsolatban, hogy a Harvardon végzett, ám nem ez az egyetlen érdekes tény vele kapcsolatban.

hirdetés

1. Egy pizzázóban fedezték fel

9 éves volt, amikor a Revlon egyik képviselője egy pizzázóban felfedezte. Mikor megkérdezte, hogy akar-e modellkedni, Natalie azt válaszolta: "Nem, de szeretnék egy ügynököt." A színésznő ekkor már javában építeni szerette volna karrierjét, és két évvel később szerepet is kapot Luc Besson: Léon, a profi című filmjében. Portman elmondása szerint rendkívül jó emlékekkel gondol vissza arra az időszakra, mert a rendező igazán jó tanárnak bizonyult. Édesapja pedig szigorú kikötésekkel engedte meg, hogy a filmben szerepelhessen: nem káromkodhatott túl sokat, és a cigarettázós jeleneteknél valaki mindig ott állt Natalie mögött, hogy elfújja előle a füstöt.

2. Már egészen fiatalon konkrét elképzelései voltak a szerepeiről 

1999-ben, 18 évesen elvállalta a Mindenütt jó című film egyik főszerepét, ám a dolog először nem ment olyan simán. Natalie először visszaadta a forgatókönyvet, mert úgy érezte, nem akarja elvállalni a film szerelmes jelenetét, amelyben partnere, Corbin Allred ruha nélkül szerepelt volna. Ám kolléganője, Susan Sarandon közölte, hogy nem hajlandó senki mással dolgozni, csakis Natalie-val - egy héttel később meg is érkezett az átírt forgatókönyv, amelyben a férfi már alsónadrágban szerepelt. 

Tetszett a szerep, de nem voltam rá készen. Nem vagyok az az ember, aki bármit elvállal a művészet kedvéért.

- nyilatkozta a színésznő, aki a változtatásokkal már hajlandó volt elvállalni a munkát. 

Embed from Getty Images

3. Nem volt túl népszerű az iskolában

Natalie 2003-ban szerzett diplomát pszichológiából, a patinás Harvard Egyetemen végzett. Középiskolában azonban egyáltalán nem számított "menőnek". 

Long Island-en jártam állami iskolába, ahol a lányok mindig Prada táskákkal, vasalt hajjal jelentek meg. Az embereket nem igazán érdekelte a tény, hogy színésznő vagyok. Inkább arról ismertek meg, hogy nagyobb volt a hátizsákom, mint én magam, és a kezemen mindig hibajavító volt. 

- mesélte Natalie. 

4. Teljesen beszippantotta a Fekete Hattyúban játszott szerepe

A színésznő nem gondolta volna, hogy az Oscar-díjat hozó szereppel mennyi nehézség jár majd: a felkészülés időszakában úgy élt, mint egy balerina, és rengeteget fogyott, számos sérülést szerzett. Ráadásul Darren Aronofsky, a film rendezője tudatosan szította közte, és filmbeli partnernője, Mila Kunis között a feszültséget: legtöbbször nem hagyta, hogy együtt legyenek, mert nem akarta, hogy megbeszéljék egymással a tapasztalataikat. Sőt, gyakran dicsérte egyiküknek a másikat, hogy féltékenyek legyenek egymásra. 

Embed from Getty Images

5. Van egy saját produkciós irodája

Natalie 2011-ben a Vogue-nak mesélt arról, hogy Handsomcharlie Films nevű produkciós irodjával azon dolgoznak, hogy sokkal több nők által gyártott, nőknek szóló film legyen.

Odavagyunk a női vígjátékokért, szerintünk nincs belőle elég. 

- mondta Natalie. 

via Vogue

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek