Starity

Ezek a filmtörténelem legemlékezetesebb csókjelenetei

2019. június 30. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szerelem az élet „sava-borsa” – tartja a mondás. Cikkünkben most 17 filmet hoztunk el nektek, melynek csókjelenete évek múltán is felejthetetlen, és mely alkotásokat mindenkinek bátran ajánljuk. Csókra fel!

hirdetés

Szerelmünk lapjai (2004)

A Nicholas Sparks regényén alapuló film annak a történetét meséli el, miképp szeret egymásba két fiatal, Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) úgy, hogy közben a lány szülei ellenzik kapcsolatukat. Szenvedélyes, az esőben elcsattanó csókjuk azonban garantáltan felejthetetlen minden reménytelenül romantikus lélek számára.

Fotó: New Line Cinema

Titanic (1997)

Ha a jéghegyet nem is, a szívünket abszolút megolvasztotta Rose (Kate Winslet) és Jack (Leonardo DiCaprio) a Titanic fedélzetén elcsattanó csókcsatája.

Fotó: 20th Century Fox / Paramount

Pókember (2002)

Egyetlen szuperhős-csók sem volt olyan népszerű a rajongók körében, mint amikor MJ (Kirsten Dunst) cserébe azért, hogy megmentette az életét, csókkal fizetett Pókembernek (Tobey Maguire) az önzetlen gesztusért.

Fotó: Sony Pictures

A bambanő (1999)

A film egy chicagói riporternő, Josie (Drew Barrymore) történetét meséli el, aki titkos küldetésre indul egy középiskolába, hogy kutatást végezzen a tinédzserek életével kapcsolatban, a munka során azonban beleszeret az intézmény egyik tanárába, Sambe (Michael Vartan). A dolog érdekessége, hogy Josie-t még nem igazán csókolták meg előtte, szenvedélyes nyelvezésükre pedig az egész iskola színe előtt történik meg a focipályán.

Fotó: 20th Century Fox

Neveletlen hercegnő (2001)

Azzal egyetérthetünk, hogy minden hercegnő megérdemli a tökéletes herceget, és olyan csókot, amitől magától az égbe emelkedik a lába – végül Miának (Anne Hathaway) is megadatik ez a mesés pillanat, még ha nem is azzal a fiúval, aki után éveken át epekedett. 

Fotó: Disney

A szürke ötven árnyalata (2015)

Az egész kéjsóvár szenzáció egy bestseller könyvsorozattal indult, melyet 2015-ben kezdtek filmre vinni. Anastasia (Dakota Johnson) és a milliárdos üzletember, Christian (Jamie Dornan) története egy csapásra magával ragadta a világot, abban a pillanatban, amint a férfi először szorította falhoz az egyetemista lányt és csókolta meg el nem múló izgalommal.

Fotó: Universal

Elfújta a szél (1939)

A polgárháború idején játszódó drámát 80 éve mutatták be, ami Scarlett (Vivien Leigh) és Rhett (Clark Gable) szerelmét mutatja be. Innen ered az az ismert idézet, miszerint Az a baj magával, hogy sokat kell csókolgatni. De olyannak, aki érti a dolgát!. Meg is értjük, hősnőnk miért omlott az elképesztően sármos úriember karjaiba...

Fotó: MGM / Leow's INC.

A herceg menyasszonya (1987)

Mintha csak egy tündérmese elevenedne meg a néző szeme előtt, ahogy kibontakozik előttünk a két főszereplő romantikus komédiája Cary Elwes és Robin Wright előadásában a 32 éve bemutatott filmben.

Fotó: 20th Century Fox

Micsoda nő (1990)

Nem elég, hogy ez a modern Hamupipőke történet tette fel Hollywood térképére Julia Robertset, de ráadásul azt is bebizonyította, hogy bizony szövődhet igaz szerelem két, egymástól teljesen külön világban élő idegen, egy utcalány és egy üzletember (Richard Gere) között.

Fotó: Buena Vista Pictures

Harry és Sally (1989)

Két évtizeddel a diplomázásuk után találkozik újra Harry (Billy Crystal) és Sally (Meg Ryan). Bár egyetértenek abban, hogy barátoknak kellene maradniuk, valahogy mégsem sikerül tartaniuk magukat ehhez a fogadalomhoz, ami kétségtelenül a film legjobb pillanatait szüli.

Fotó: Columbia Pictures

Rómeó és Júlia (1996)

Shakespeare romantikus történetét már több alkalommal adaptálták az évek során, de minden kétséget kizáróan Leonardo DiCaprio és Claire Danes alakítása volt a legfelejthetetlenebb mind közül, hiszen ők ketten képesek voltak egy újabb generációval megszerettetni a nem túl könnyen emészthető sztorit azáltal, hogy rabul ejtették a nézőket a filmvásznon remekül eljátszott szerelmükkel.

Fotó: 20th Century Fox

Ghost (1990)

Bizonyára sokan vannak, akik azt kívánják, bár máig együtt lehetnének elhunyt szerelmükkel – egy ilyen történetet ismerhetünk meg az 1990-ben bemutatott film kapcsán, Molly (Demi Moore) ugyanis egy nap lehetőséget kap arra, hogy ismét együtt legyen meggyilkolt kedvesével, Sammel (Patrick Swayze).

Fotó: Paramount

Túl a barátságon (2005)

Az Oscar-díjas alkotás két cowboy, Ennis (Heath Ledger) és Jack (Jake Gyllenhaal) történetét tárja elénk, akik együtt kezdenek dolgozni egy hatalmas birtokon, a munka pedig olyan közel hozza őket egymáshoz, hogy szerelembe esnek. Később útjaik elválnak ugyan és új életet kezdenek, ám amikor ismét egymás mellé sodorja őket az élet, világossá válik számukra, hogy egymásnak teremtették őket.

Fotó: Focus Features

Casablanca (1942)

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, minden idők egyik leghíresebb filmes csókja a második világháború idején készült, amikor is két egykori szerető, Rick (Humphrey Bogart) és Ilsa (Ingrid Bergman) hosszú évek után ismét találkoznak. Ekkor derül ki számukra, hogy a régi tűz még mindig nem hunyt ki, és ekkor fordul a nő a férfihoz és szegezi neki a kézenfekvő kérést: Csókolj meg!.

Fotó: Warner Bros.

Susi és Tekergő (1955)

Talán elsőre furcsa lehet, de listánkon egy mese is helyet kapott, elvégre aki egyszer már látta Susi és Tekergő szerelmes jelenetét, annak valószínűleg minden alkalommal eszébe jut ez a kedves pillanat, amikor épp egy tányér spagettit fogyaszt élete párjával.

Fotó: Disney

Alkonyat (2008)

Az új lány találkozik a furcsa fiúval. Egymásba szeretnek. Eddig teljesen megszokottnak is tűnik a történet, ám a fiúról idővel kiderül, hogy vámpír. Edward (Robert Pattinson) és Bella (Kristen Stewart) története annyira újszerű volt annak idején, hogy a világ egy csapásra beleszeretett a vámpírokba.

Fotó: Summit Entertainment

Holdfény (2016)

A 2017-ben Oscar-díjat nyert filmben az 1980-as évekbe repíti vissza a nézőt, amikor egy meleg tinédzser fiú átéli élete első csókját, ráadásul nem is akármilyen körülmények között...

Fotó: A24

via Redbook Magazine

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek