Starity

Rose McGowan kiakadt Natalie Portman Oscar-köpenye miatt, undorítónak találta

2020. február 13. 11:11   |   Szerző: Four

Míg a közvélemény üdvözölte a gesztust, Rose hosszú posztban fejezte ki ellenérzéseit.

hirdetés

Az idei Oscar-díjátadót megelőzően is sok negatív kritikától volt hangos a sajtó (leginkább a női rendezők hiánya miatt), de az esemény megrendezése után sem maradtak el a csípős megjegyzések. 

Natalie Portman a gálára egy Dior estélyiben érkezett, amelyre fekete köpenyt terített. A ruhadarab fontos üzenetet hordozott, a szegélyére ugyanis azoknak a női rendezőknek a neve került, akik idén nem kaptak esélyt az Oscar-díj elnyerésére. 

Míg a közvélemény örömmel fogadta Portmantől a gesztust, Rose McGowan egyenesen undorítónak nevezte posztjában. (McGowan az első színésznők között volt, aki nyilvánosság elé állt azzal a ténnyel, hogy a hollywoodi producer és filmmogul Harvey Weinstein megerőszakolta.)

McGowan szerint ugyanis ez a cselekedet se bátor, se tiszteletreméltó nem volt, egyszerűen csak "egy színésznő volt, aki eljátszotta, hogy érdekli a dolog". Rose kifejtette, úgy érzi, valójában a Portmanhez hasonló "A-listás" színésznők nem tesznek semmit az ügy érdekében, csak hangzatos beszédeket mondanak, aztán "visszatérnek a salátájukhoz". 

Embed from Getty Images

Natalie, te összesen két női rendezővel dolgoztál hosszú karriered során - az egyik közülük te vagy. Van egy produkciós irodád, aki egyetlen női rendezőt foglalkoztatott - téged. (...) Azért neked írok, mert te vagy a legutóbbi azoknak a színésznőknek a hosszú sorában, akik eljátsszák a szerepet, hogy érdekli őket más nők sorsa. Persze, ettől még a nők a világban meg fogják venni a parfümöt, amit reklámozol, a filmet, amit forgatsz, és azt gondolják, azért veszik, amit képviselsz. De ki vagy te?

- nyilatkozta McGowan. 

A posztot látva Natalie rövid időn belül válaszolt: kifejtette, egyáltalán nem tartja bátor dolognak, hogy felvette a köpenyt. Sokkal inkább azok a bátor nők például, akik a most zajló Harvey Weinstein-perben minden megaláztatást felidézve tanúskodnak. Egyetértett azzal, hogy kevés filmet készített női rendezőkkel, de azt is leírta, sok olyan film volt, amely el sem jutott a gyártásig - hiába szerette volna nagyon. 

Szerencsétlenségemre, az el nem készített filmjeim szellemtörténetek.Tapasztaltam párszor, hogy megpróbáltam segíteni női rendezőknek, hadd kapjanak lehetőséget bizonyos projektekre - ezekből azonban rendszerint kiszorultak, mert lehetetlen munkakörülményekkel találkoztak. Miután elkészültek, a nők által rendezett filmeket nehezen terjesztik és alig tudnak bejutni filmfesztiválokra, szinte semmi elismerést nem kapnak. (...) Szóval azt akarom mondani, hogy próbálkoztam, és próbálkozni is fogok. Habár eddig nem voltam sikeres, bizakodom, hogy valaha erre az útra lépek.

- írta Natalie. 

Embed from Getty Images

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek