Starity

10 érdekes tény a '90-es évek sorozatairól

2020. március 02. 16:04   |   Szerző: Four

Meglepő tények a Jóbarátkról, a Vészhelyzetről és sok más akkori közönségkedvencről.

hirdetés

1. Matt Groening, A Simpson család alkotója minden karaktert a családtagjairól nevezett el, kivéve Bartot, ami egy anagramma a "brat" szóra. 

Embed from Getty Images

2. Ellen DeGeneres sitcomja eredetileg nem az "Ellen", hanem a "These Friends of Mine" címet kapta volna. Az ötletet akkor vetették el, amikor kijött a Jóbarátok első évada, és nem akarták, hogy összekeverhető legyen a két sorozat.

3. 1993-ban Matthew Perry felkereste az NBC csatornáját egy sitcommal, amelyet társszerzőként írt meg, és egy csapat huszonéves életét mutatta volna be. A "Maxwell's House"-t ironikus módon azért utasította vissza az NBC, mert már készülőben volt egy hasonló sorozatuk, a Jóbarátok. 

Embed from Getty Images

4. Jennifer Anistont majdnem kiírták a Jóbarátokból az elején: a színésznő két sorozatban is szerepelt akkor, és ha a másik befutott volna, akkor a szerződése nem tette volna lehetővé a két munkahelyet. Szerencséjére, a másik sorozat egy évad után leállt. 

5. Ryan Reynolds visszautasította Xander szerepét a Buffy, a vámpírok rémében. 

Embed from Getty Images

6. Chris Carter akkor írta meg az X-aktákat, amikor elovasta egy harvardi professzor tanulmányát, amely szerint 3,7 millió embert elraboltak a földönkívüliek. 

7. A Beverly Hills 90210-ben azért nem viselnek soha napszemüveget a szereplők, mert a producer, Aaron Spelling szerint a kellék miatt nem látszik a színészek játéka. 

Embed from Getty Images

8. Szintén a Beverly Hills 90210-ről: Dylan McKay karaktere, akit a néhai Luke Perry játszott, nagyon nem volt ínyére a készítőknek. A csatorna nem akarta a szereplőt, ezért csak úgy egyeztek bele a karakterbe, hogy Aaron Spelling megígérte, saját zsebből fizeti ki Perryt. 

9. Az igazi indok, amiért a Melrose Place befejeződött, az volt, hogy a készítők szerint a karakterek mind annyira sikeresek lett a szerepük szerint, hogy nem lett volna értelme egy közös apartmanban lakniuk. 

Embed from Getty Images

10. A Vészhelyzetet Michael Crichton egy filmnek szánta. A forgatókönyvet el is vitte Steven Spielberghez, hátha érdekli a dolog, de aztán elkezdtek beszélgetni egy új regényről, amelyet Michael éppen írt. A találka végén Crichton eladta regénye filmjogait Spielbergnek, és nem is esett szó a Vészhelyzetről. A könyv egyébként a később óriási sikerű Jurassic Park volt. (A kórházi sorozat forgatókönyvét aztán felfedezte egy másik tévés részleg - amely szintén Spielberghez köthető -, mert potenciált láttak a dologban.)

Embed from Getty Images

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek