Starity

9 érdekes tény a Kisasszonyok című filmről

2020. március 25. 17:05   |   Szerző: Four

Louisa May Alcott 1868-as regényét már többször is feldolgozták, most a legújabb, 2019-ben készült film érdekességeiről lesz szó.

hirdetés

1. Alcott Massachusettsben írta a regényt, egészen pontosan Concordban. Így az egész forgatási csoport odarepült, mert Gerwig megpróbálta a legtöbb jelenetet ott forgatni. Még a párizsi részeket is ezen a helyen sikerült elkészíteni, illetve a Harvard egyetemen is forgattak pár jelenetet. 

2. Néhány színész nem casting során kapta meg a szerepet. Meryl Streep és Saoirse Ronan például egyből felkereste a rendezőt , és kijelentették, melyik karaktert szeretnék játszani. Szerencsére Greta belement, és külön a színésznőkre írta a szerepeket. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@trueladybyhuyen által megosztott bejegyzés,

 

3. Amellett, hogy a szereplőgárdának beszédtanárhoz kellett járnia, hogy elsajátítsa a 19. századi beszédstílust, a produkció egy etikettel foglalkozó szakembert is felfogadott, hogy a színészek a gesztusokat és a viselkedést is tökéletesíthessék. 

4. A színeknek fontos szerepe volt az egész film során: a gyermekkori részeket egy meleg, aranyfényű filterrel forgatták, míg a felnőttlét jeleneteit hűvösebb, kékes árnyalatú fényekkel. Ezenkívül a March lányoknak is külön színe volt: Jo a vörös, Meg a zöld, Beth a lila, míg Amy a kék színt kapta magáénak.  A film jelmezeiről bővebben itt olvasható

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jasmine Jeemin Lee | 이지민 (@jeeminsta) által megosztott bejegyzés,

 

5. Egyszer az egész gárda csúnya torokgyulladást kapott amely furcsa párhuzamot hozott az egyik szereplő, Beth betegségével. 

6. Florence Pugh (Amy March) és Saoirse Ronan (Jo March) állítólag úgy szellemültek át a forgatás során, hogy a jelenetek előtt birkóztak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

day (@walcnvrd) által megosztott bejegyzés,

 

7. Habár nagyon családias volt a hangulat a munka során, Greta Gerwig nem említette, hogy gyermeket vár Noah Baumbachtól. Az egész filmet úgy forgatták, hogy senki sem tudta, a rendező állapotos. 

8. A March lányok háza igazi ékszeresdoboz: míg kívül egy kicsit ódon és méltóságteljes, belül élénk színek és meleg hangulat a jellemző. A rendező kifejezetten ügyelt rá, hogy ez látsszon, mert a ház szerves részét képezte a lányok életének. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Disaster Viewer (@disasterviewer) által megosztott bejegyzés,

 

9. Amy monológja egy hirtelen ötlet volt: Greta és Meryl Streep arról beszélgettek, hogy abban az időben milyen nehéz lehetett nőnek lenni - ez volt az inspiráció, amelynek hatására Gerwig gyorsan lejegyzett pár mondatot. Mint kiderült, jól tette, ugyanis a beszéd, amelyet Amy Laurie-hoz intézett, a film ikonikus jelenetévé vált, nem beszélve arról, hogy Florence Pugh besöpört egy Oscar-jelölést is.

via screenrant

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek