Starity

Túl van a veszélyen? Károly herceg egy hét után kikerült a karanténból

2020. március 31. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

A 71 éves herceg megfertőződött a vírussal, ám állítólag jól érzi magát, elhagyta a karantént.

hirdetés

Napokkal ezelőtt a Clarence-ház jelentette be hivatalos közleményben, miszerint a brit trón örököse is megfertőződött a koronavírussal, hozzátéve, hogy a majdani uralkodó tünetei enyhék. Ahogy akkor, úgy most sem lehet tudni biztosan, vajon kitől is kaphatta el a betegséget a herceg, ám annyi biztos, hogy alig egyhetes bezártság után* Károly herceg elhagyhatta a karantént. A hírt az Us Weekly megkeresésére megerősítette a Clarence-ház az alábbi nyilatkozattal:

Orvosával való konzultációja után ő királyi fensége, wales hercege elhagyta önkéntes karanténját.

A palota egyik hivatalos szóvivője tegnap úgy nyilatkozott a BBC-nek, miszerint a herceg jó egészségügyi állapotnak örvend és szigorúan betartja a kormány utasításait. Jelenleg sokakhoz hasonlóan ő is home office-ban dolgozik skóciai birtokán, ugyanakkor nagyon meghatotta alattvalóinak az egészségi állapota iránt tanúsított érdeklődése és jobbulást kívánó üzenetei.

A királyi család tagjai jelenleg nem érintkeznek egymással, telefonon keresztül bonyolítják megbeszéléseiket. Miután apjuk tesztje pozitív lett, Vilmos és Harry első dolga volt felhívni Károlyt, hogy megbizonyosodjanak, minden rendben van-e. Mindeközben II. Erzsébet királynő a Buckingham Palotában tartózkodik férjével, Fülöp herceggel és kerülik a kontaktust mindenkivel annak érdekében, hogy elkerüljék a megfertőződés kockázatát.

* Az Egyesült Királyság kormányának orvosi utasításai szerint amennyiben valaki úgy érzi, a koronavírus tüneteit produkálja, egyhetes karanténba kell vonulnia, míg a háztartásban élőknek (tehát aki nem egyedül él), két hétig kell elszigeteniük magukat a külvilágtól.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek