Starity

Patadobogás kókusszal: így készülnek az állathangok a filmekhez

2020. április 02. 15:03   |   Szerző: Four

Gondolkoztál már azon, mit hallasz, amikor Manfréd sétál a Jégkorszakban? Most megtudhatod.

hirdetés

Sokan nem is sejtik, hogy ha lezárul egy forgatás, az utómunkákon belül is rengeteg még az érdekes, kreatív folyamat. Az Insider például Marko Costanzo foley artistot, vagyis zajszinkron-színészt kérdezte arról, hogyan is történik a különböző zajok és hangok készítése, ha filmbeli állatokról van szó.

Costanzo a Men in Black, a Marley meg én, a Pi élete és még számos produkció szakembere volt. A videóban azt is megmutatta, hogy egy bőrrel bevont fatönköt használt a Jégkorszak egyik szereplőjének, Manfrédnak súlyos lépteihez. De nem elég ha, megtalálta a megfelelő eszközt, a lépések irányát is figyelembe kell venni, illetve többféle hangot is szimulálni kell, amelyet aztán a zajszinkron-keverő egymásra szerkeszt. 

Marko rengetegféle eszközt használ: a patadobogást félbevágott kókuszhéjjal, a galambszárnyak csapkodását bőrkesztyűk egymásra ütögetésével, a kutyusok körmeinek kopogását pedig egy speciális kesztyűvel szimulálta. Olyan is előfordul, hogy ő maga adja ki a az állathangokat, ásító kutyát vagy füvet ropogtató lovat például egészen hihetően utánoz. 

Hogy élesben is teszteljék tudását, az Insider riporterei egy néma videót mutattak a férfinak, amelyben egy kisoroszlán kaparászott egy szőnyeget - Marko pedig élvezettel vetette bele magát a munkába, és minden egyes kis hangot megalkotott.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek