Starity

Rami Malek: "Az első fizetésemet mind a diákhitelemre költöttem"

2020. április 05. 19:07   |   Szerző: Four

Nem született ezüstkanállal a szájában a sztár, mindenért meg kellett küzdenie.

hirdetés

Rami Malek ugyan ma már Oscar- Emmy- és Golden Globe-díjas színész, ám évekkel ezelőtt még ő sem gondolta volna, hogy egy lesz hollywood legkeresettebb művészei közül. 

A 38 éves, egyiptomi származású Malek elárulta, a szülei nem igazán szerették volna, hogy színészettel foglalkozzon, az álmuk az volt, hogy fiukból orvos vagy ügyvéd legyen. Rami azonban makacsul hallgatott az ösztöneire és színházművészetet kezdett tanulni. Miután lediplomázott, elkezdte küldözgetni önéletrajzát mindenféle produkciós irodának, de senki sem kereste. 

Embed from Getty Images

A húszas évei közepén egy kétszobás lakásban élt a szüleivel, és míg egy étteremben dolgozott, folyamatosan meghallgatásokra járt és ügynököt keresett. A színész elmondása szerint mivel az étterem Hollywood egyik forgalmas intézménye volt, sokan megfordultak ott a szakmából, ő pedig bárkinek, aki egy kicsit is producerre hasonlított - a kezébe nyomta fényképes önéletrajzát. 

Embed from Getty Images

A próbálkozásai végül sikerrel jártak, ugyanis kapott egy kisebb szerepet a Szívek szállodájában, illetve később az Éjszaka a múzeumban című filmben. Az igazi átütő sikert a Mr. Robot című sorozat hozta el neki, ahol főszerepet kapott. Malek Jimmy Fallon műsorában elárulta, a szerepért kapott első nagy pénzösszeget a diákhitelének kifizetésére költötte. 

Az Oscar- illetve a Golden Globe-díjat a Bohém rapszódia című film hozta el neki. A színész lelkiismeretesen készült a szerepre: ahhoz, hogy hitelesen alakítsa Freddie Mercuryt, már egy évvel előtte minden este betette a műfogsort, amelyet a filmben viselt, hogy megszokja. Ezenkívül, mivel Freddie nagyon jellegzetes mozgással és beszéddel rendelkezett, különtanár segített neki abban, hogy elsajátítsa a karaktert.

Embed from Getty Images

via TheThings

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek