Starity

5 házi módszer, amellyel megtisztíthatod ékszereidet

2020. április 06. 15:03   |   Szerző: Four

Mindig eszedbe jut, hogy illene már egy kicsit kifényesíteni kedvenc ékszereid, de nem tudod, hogyan? Ebből a listából válogathatsz!

hirdetés

1. Egy jó fogkefe csodákra képes

A tiszta, puha sörtéjű fogkefe a tökéletes fegyver a bepiszkolódott ékszerek ellen. A finom szálacskák olyan helyekre is elérnek, amelyeket alapvetően nagyon nehéz kitisztítani. A makacsabb foltokhoz higíts fel egy kis fogkrémet vízzel, majd dörzsöld meg vele egy kicsit az ékszert. Mután leöblítetted, mikroszálas kendővel töröld tisztára, és hagyd száradni. 

2. Szódabikarbóna

Ha nincs kedved sikálni, hagyd, hogy a kémia elintézze helyetted a piszkos munkát. A szódabikarbóna vízzel keverve habzani kezd, és eltávolítja az ékszerekre rakódott koszréteget. Fogj egy kis tálat, töltsd meg vízzel úgy, hogy ellepje az ékszert, majd szórd bele a szódabikarbónát. Hagyd pár percig hatni, majd vedd ki a darabot, és törölgesd le egy tiszta kendővel. A módszer leghatékonyabban gyémántoknál, arany és ezüstékszereknél működik, igazgyöngynél és más, lágy drágaköveknél nem ajánlott. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЮВЕЛИРНЫЕ УКРАШЕНИЯ | СПБ| МСК (@parure.at) által megosztott bejegyzés,

 

3. A jó öreg szappan + víz

Ha nem erősebb szennyeződést akarsz eltávolítani, akkor ez a módszer is tökéletesen megfelelő lesz. Egy vízzel teli tálba önts pár csepp mosogatószert, majd hagyd állni benne az ékszert egy rövid ideig. Tiszta kendővel törölgesd meg, és amint megszárad, máris viselheted csillogó-villogó ékszeredet. 

4. Forró víz

A forró víz könnyű és kölcséghatékony megoldás, ha kemény fém ékszereket akarsz tisztítani. A gőz és a hő könnyedén elbánik mindenféle rárakódott szennyeződéssel. Egyszerűen csak fogj egy hőálló edényt, helyezd bele a kívánt darabot, és lassan öntsd rá a felforralt vizet, amíg el nem lepi. Pár percig hagyd így, majd amikor kiszedted, a szokásos: tiszta kendővel töröld szárazra. Fontos tudni, hogy ez a módszer nem működik gyöngyökkel, opállal és sok más drágakővel. A technika leginkább aranynál, ezüstnél, platinánál és gyémántoknál célszerű.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blackacre (@blackacreldn) által megosztott bejegyzés,

 

5. Antibakteriális tisztító

Ha biztosra szeretnél menni az ékszereid tisztaságát illetően, elég univerzális fertőtlenítő folyadékot öntened egy üvegtálba. Helyezd bele a tisztítandó darabot, majd figyeld meg, hogyan kezdenek el leválni a rárakódott szennyeződések. Öt percig hagyd így, majd ha kivetted, dörzsöld át egy tiszta, puha sörtéjű fogkefével. Ezek után öblítsd le vízzel, majd hagyd száradni.

BetterHomes&Gardens

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek