Starity

10 inspiráló nő, aki diploma nélkül is sikeres

2020. április 11. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Jelenleg rengeteg fiatal aggódik most amiatt, hogy talán idén mégsem lesz alkalma leérettségizni és akkor mi lesz utána a továbbtanulási terveikkel.

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik annak idején úgy döntöttek, abbahagyják tanulmányaikat és anélkül is nekivágnak az álmaiknak, végül pedig sikeresek lettek a maguk területén így is.

Félreértés ne essék azonban, senkit nem szeretnénk arra buzdítani, hogy sutba vágja az egyetemmel / főiskolával kapcsolatos álmait (sőt!), inkább csak rá szeretnénk világítani arra, hogy nem minden a papír, ha valaki ambíciózus, alázatos és hajlandó keményen dolgozni, ugyanúgy elérheti az álmait. Elvégre a sikert nem adják ingyen, ki a könnyebb, ki a nehezebb utat járja be érte.

 

JESSICA ALBA

Miután leérettségizett a Kalifornia állambeli Claremont High Schoolban, Jessica nem tanult tovább, hanem arra a döntésre jutott, hogy színjátszó órákat vesz egy New York-i színészi társulattól. 2000-ben, mindössze 19 éves korában kapta meg első komolyabb szerepét a Sötét angyal című sorozatban, alakításáért pedig Golden Globe-díjra is jelölték. Alba ma már négygyermekes édesanya, emellett továbbra is színészkedik, ráadásul tulajdonosa a The Honest Companynak, ami a Fortune 2017-es adatai szerint körülbelül egymilliárd dollárt ér.

BEYONCÉ

Mielőtt minden idők egyik legnagyszerűbb színesbőrű női előadójává nőtte ki magát, Beyoncé is ugyanolyan átlagos lány volt, mint bármelyikünk. Annak idején aztán kimaradt a texasi Alief Elsik High Schoolból, így ezt követően mással sem foglalkozott, minthogy sikerre vigye együttesét, a Destiny's Childot. Barátnőivel olyan slágereket „szabadított a slágerlistákra”, mint a Say My Name és a Survivor, később pedig önálló karrierbe kezdett – a többi (ahogy mondani szokták) már történelem.

BRITNEY SPEARS

Amikor Brit 11 éves korában csatlakozott a The Mickey Mouse Clubhoz, egy életre megpecsételődött a sorsa. Később visszatért Mississippibe, ahol a Parklane Akadémián folytatott tanulmányokat, de abbahagyta az iskolát és inkább a zenei karrierjére koncentrált. 18 éves volt, amikor piacra dobta bemutatkozó albumát, a ...Baby One More Time-ot, aminek címadó daláért 1999-ben Grammy-díjra jelölték, valamint olyan magas példányszámban kelt el, hogy kétszeres platina minősítést szerzett. A zenével később sem számolt le annak ellenére sem, hogy könyvírásban, illetve a színészkedésben is kipróbálta magát.

RIHANNA

A Barbadoson született énekesnő mindössze 16 éves volt, amikor otthagyta az iskolát azért, hogy bebiztosítsa zenei karrierjét. Leszerződött a Def Jam Recordshoz, majd piacra dobta első kislemezeit, mint például a Pon De Replay-t, az SOS-t és az Unfaithfult. Ma már nemcsak énekesnő és influencer, hanem üzletasszony is: ő a tulajdonosa a Fenty Beauty elnevezésű szépségápolási márkának, valamint a Savage X Fenty nevű fehérnemű kollekciót is neki köszönhetjük.

WHOOPI GOLDBERG

Diszlexiája miatt roszsul ment a tanulás Whoopinak, így szemrebbenés nélkül otthagyta a New York-i Washington Irving High Schoolt. Ezt követően Kaliforniába költözött, majd szerepet kapott a Bíborszín című drámában, alakítása pedig olyan hiteles volt és lenyűgöző, hogy az Akadémia Oscar-díjra is jelölte érte. Ez a szerep alapozta meg Whoopi karrierjét, onnantól kezdve pedig meredeken ívelt felfelé pályájának íve, és egymás után kapta a jobbnál jobb ajánlatokat.

KATY PERRY

Katy 15 évesen kapta kézhez az érettségivel egyenértékű bizonyítványt, melyet az iskolából kimaradó fiatalok szerezhetnek meg, így onnantól kezdve nem volt más feladata, mint hogy kitalálja, ki szeretne lenni és milyen karriert építene ki magának. 2008-ban jelentette meg első, I Kissed A Girl elnevezésű kislemezét, mellyel egy csapásra a köztudatba robbant és a mai napig az egyik legnépszerűbb énekesnő a tengerentúlon, aki ráadásképp remek karriert épített ki magának a televíziózás világában is.

HILARY SWANK

Oly sok kollégájához hasonlóan Hilary is az álmai miatt hagyott fel a tanulmányaival, ugyanis már fiatalon is tudta: egy nap színésznő szeretne lenni. A '90-es évek elején hagyta ott a South Pasadena High School padjait (amire még most sem túl büszke), 1992-ben pedig már a Buffy, a vámpírok réme című filmben bukkant fel, ami beindította a karrierjét. Hét évvel később elnyerte első Golden Globe- és Oscar-díját A fiúk nem sírnak-ban nyújtott alakításáért.

DEMI MOORE

Családja akkor költözött Los Angelesbe, amikor Demi 15 éves volt, a következő évben pedig a tinédzser lány otthagyta a Fairfax High Schoolt a modellkedésért cserébe, miután leszerződött az Elite nevű modellügynökséghez. Pin up girlként dolgozott mialatt drámaórákat vett, majd egyre több kisebb-nagyobb szerepben bizonyíthatta tehetségét. 1990-ben jött az áttörés: a Ghost Golden Globe-díjhoz juttatta. 2019-ben a könyvírásba is belekóstolt – ekkor dobta piacra Inside Out címmel a memoárját.

LINDSAY LOHAN

LiLo 1998-ban, 12 évesen kapta meg a főszerepe(ke)t az Apád, anyád idejöjjön! című családi filmben, majd beiratkozott a Long Island-i Cold Spring Harbor and Sanford H. Calhoun High Schoolba. Mielőtt leérettségizett volna, magántanuló lett belőle és így fejezte be végül tanulmányait. Ahelyett, hogy főiskolára ment volna, inkább olyan vígjátékokban vállalt szerepet, mint a Nem férek a bőrödbe, az Egy hisztérika feljegyzései és a Bajos csajok.

EMMA STONE

Emma az Arizóna állambeli Scottsdale-ben nőtt fel és egy katolikus lányiskolába járt, ahonnan egy szemeszter után lelépett annak reményében, hogy színésznő válik belőle. Állítólag annak idején készített egy powerpoint prezentációt a szüleinek, melynek segítségével meggyőzte őket, hogy engedjék futni az álmai után. Szerencsére nem döntöttek rosszul, amikor rábólintottak Emma ötletére, ugyanis azóta számtalan produkcióban megcsillogtatta tudását a lányuk, a Kaliforniai álomban játszott szerepéért pedig Oscar-díjat is érdemelt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek