Starity

Erre nincsenek szavak! Brutálisan beégette magát a Nirvanát utánzó Puddle Of Mudd

2020. április 18. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Úgy tűnik, a Puddle Of Mudd búcsút inthet hírnevének: a zenekar hatalmasat égett egy rádióműsorban.

hirdetés

A Puddle Of Mudd hetekkel korábban vendégeskedett a SiriusXM-nél, amikor is eljátszották a Nirvana 1988-ban született dalát, az About a Girlt. Az alapötlettel nem is lett volna gond (a formáció nagy rajongója az 1994-ben, a frontember halála után felbomlott Nirvanának), hiszen a srácok tisztelegni szerettek volna a kollégák előtt, ám a kivitelezés során beletört a bicskájuk a dalba – pontosabban az énekesé, Wes Scantliné.

A frontember minden erejét megfeszítve próbálta utánozni a néhai Kurt Cobain különleges, kissé reszelős hangját, ám az egész előadás olyan volt, mintha parodizálná bálványát. (Csak hogy valami jót is említsünk, az együttes többi tagja meglehetősen profin adta elő a maga részét a szerzeményből, és olykor látni is lehet az arcukon, mennyire zavarban vannak a cikisre sikerült performansztól.)

A dolog érdekessége, hogy ugyan már hosszú ideje megtekinthető a felvétel, csak mostanában érkezett rá rengeteg kattintás, melynek következtében elterjedt és sokan reagáltak a látottakra / hallottakra. Ez nem is meglepő, hiszen közel egymillió megtekintőből 15 ezren dislike-olták és csak 2300-an tartották jónak a feldolgozást – ami ismerve az eredeti verziót elég gyengécskére sikerült, olyannyira hogy több kritikus is a valaha készített legrosszabb coverként jellemezte.

Íme, a dal a Nirvana előadásában 1993-ból:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek