Starity

Ezeket tedd, ha ki akarod hozni a maximumot a parfümödből!

2021. július 15. 09:09   |   Szerző: Freeze

Összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, ha parfümöt szeretnél használni. A tippek után bónuszként pedig megosztunk veletek néhány érdekességet is.

hirdetés
Ezeket tedd, ha ki akarod hozni a maximumot a parfümödből!

Hidratálj előtte!

Mielőtt befújnád magad kedvenc illatoddal, érdemes előtte testápolóval bekenni a befújandó terület, ugyanis a parfümök hosszabb ideig illatoznak hidratált bőrfelületen.

Sose fújd a hajadra!

Sokan nemcsak a bőrüket, hanem a hajukat is befújják parfümmel, hiszen a tincsek hosszabb ideig megőrzik az illatot, ám ezzel több kárt okoznak, mint hasznot. A parfümök jó része ugyanis alkoholt tartalmaz, így kiszárítja a hajat, amennyiben az gyakran ki van téve ennek a procedúrának.

Ne dörzsöld össze a csuklóidat!

Ez a szokás még a régebbi korokból származik és ideje lenne leszokni róla! Hogy miért? A parfümöket ugyanis három részre lehet osztani: fejillatra, szívillatra és alapillatra. Míg a fejillat hamarabb elillan, addig az alapillatok tartósak. Csuklóid összedörzsöléséből adódó súrlódás azonban fokozza az illat kölcsönhatását a bőr természetes olajaival, aminek következtében torzulhat az illat.

Hozd ki a maximumot a parfümödből!

Ahhoz, hogy az illat még tartósabb legyen, érdemes azt a test bizonyos részeire, a pulzuspontokra fújni. Ezek azok a pontok, ahol az erek legközelebb vannak a bőrből, ebből adódóan hőt sugároznak, ami pedig segít az illatnak a levegőbe juttatásában. Hova kell tehát fújni? A csukló belső részére, a nyak aljára (a kulcscsont környékére), a fül mögé és a belső könyökhajlatba!

Ugyanaz az illat különböző személyeken eltérő lehet!

Ne az alapján válassz magadnak illatot, hogy mit visel a legjobb barátnőd vagy édesanyád! A parfüm ugyanis használatkor keveredhet a bőr sajátos kémiai tulajdonságaival – ebben szerepet játszhat az izzadtság, a környezet vagy akár az étkezés is.

Adj egy szusszanásnyi szünetet az orrodnak!

Amikor parfümvásárlásra kerül a sor, körülbelül három illat tesztelése után tarts szünetet, mivel túlterhelés során az orr képtelen különbséget tenni az illatkok között. Ilyenkor szippants bele egy tálkányi kávébabba, ez ugyanis semlegesíti az illatokat, ráadásul a legtöbb drogériában már ki is vannak helyezve ezek a kellékek a fenti okból kifolyólag.

Tudtad? 

A parfümök manapság már nem valódi virágokból készülnek. A tömegtermelés miatt a virág-esszenciákat felváltották a szintetikus illatok, így a parfümök élettartama körülbelül a duplájára nőtt.

Vannak olyan parfümök, melyek állati összetevőket tartalmaznak. Ezek az összetevők szintén szintetikusak, és számos illatanyagban használják őket. Érdekesség, hogy előszeretettel használják a parfümiparban a cibetmacska székletét vagy az anális mirigyéből kivont összetevőt.

Az illatok hangulatmódosítókként is alkalmazhatók. A kutatások kimutatták ugyanis, hogy egy-egy fújás máris jobb kedvvel tölti el a használót. Fáradtnak érzed magad? Ne habozz magadra fújni egy kellemes illatot – lehetőleg olyat válassz, ami levendulakivonatot tartalmaz, mivel a levendula segít a relaxációban, emellett nyugtató hatással is bír. A reggeli kávé hatástalannak bizonyult? Semmi baj! Van megoldás: fújj magadra egy leheteltnyi citrusfélékkel infuzált illatot – garantáltan felébreszti az érzékeidet!

A férfiaknak kifejlesztett parfümök egyharmadát nők viselik magukon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek