Starity

Élőszereplős film készül a Herkulesből a Bosszúállók direktorainak jóvoltából

2020. május 01. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Újabb Disney-klasszikus bújik vadonatúj köntösbe, hogy ismét elvarázsoljon kicsiket és nagyokat egyaránt.

hirdetés
Élőszereplős film készül a Herkulesből a Bosszúállók direktorainak jóvoltából
Fotó: Walt Disney Pictures

Felsorolni is hosszú lenne, mennyi meséjéből készített élőszereplős változatot a Disney, mely sorba most a Herkules is beáll. A hírről a The Hollywood Reporter tudósított, a lapnak köszönhetően pedig azt is megtudhattuk, hogy a stúdió már fel is kérte Dave Callaham írót a produkcióhoz, akinek nevéhez olyan nagyszabású alkotások köthetőek, mint a Feláldozhatók, illetve a Marvel következő nagy dobása, a 2021-ben mozikba kerülő Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája.

Mindazonáltal nem Callaham az egyetlen nagymenő, aki kiveszi a részét a Herkules elkészítéséből, ugyanis a háttérben a Bosszúállók rendezőpárosa, Joe és Anthony Russo is közreműködnek – igaz, állítólag csak producerekként.

Érdekesség, hogy az eredeti, 1997-ben bemutatott változat hosszú évek munkája során készült el – nem kevesebb, mint 18 író dolgozott azon, hogy a gyerekek elé kerülhessen a görög mitológia meséje. A végeredmény meghozta a várt eredményeket: Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték a filmet annak igen ütősre sikerült dalbetétjéért – amiért Alan Menkent és David Zippelt illeti a köszönet –, ám végül sajnos egyik díjat sem sikerült hazavinniük a készítőknek.

Ami az élőszereplős változatot illeti, egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni a stábbal kapcsolatban, hiszen a casting még el sem kezdődött. Ariana Grande a közelmúltban a The Disney Family Singalong keretein belül felénekelte a film egyik legismertebb betétdalát, az I Won't Say I'm In Love-ot, és azt sem rejtette véka alá, hogy a Herkules a kedvenc Disney-meséje, így aligha meglepő, hogy rajongói petíciót indítottak annak reményében, hogy felhívják a stúdió figyelmét arra: az énekesnő tökéletes volna Megara szerepére. Ami a címszereplőt illeti, vele kapcsolatban Idris Elba és Ryan Gosling neve merült fel a fanatikusok között, de persze az is lehet, hogy a Disney végül úgy dönt majd, hogy teljesen ismeretlen, ám tehetséges sztárjelölteknek adja a szerepeket, ahogy azt az Aladdin remake-jének esetében is tette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek