Starity

Gyilkosság áldozata lett az ismert magyar színész

2020. május 03. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Ma reggel holtan találták otthonában a 82 éves színművészt – minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett.

hirdetés

Fotó: MTI / Kallos Bea

Ugyan még jelenleg is folyik a nyomozás Szilágyi István halálának ügyében, egy azonban biztos: a színész idegenkezűség áldozata lett. Több lap is azt állítja, a színésszel a fia, az operatőrként ismert Szilágyi Péter végezhetett. A Blikk információi szerint István a fejére mért ütésbe halhatott bele.

Évek óta hatalmas problémák vannak a családnál, sokan, többek közt mi is próbáltunk már segíteni nekik, de a helyzet sosem változott. Pityi bácsi fia, Péter csúnyán bánt a szüleivel, sajnos kódolva volt a baj. Azonnal hívtuk a mentőt és a rendőröket, később tudtuk meg, hogy a fia egy kalapáccsal ütötte, ahol érte. Szegény Jolika néni a rendőrök kiérkezéséig itt volt velünk, meg se tudott szólalni a sokktól

– nyilatkozta a Blikknek a család szomszédságában lévő kisbolt eladója, ahova a színész felesége, Humenyánszky Jolán rohant át segítségért. A rendőrök a helyszínen elfogták a 49 éves férfit, aki ellen eljárást indított a Budapesti Rendőrfőkapitányság emberölés tettének gyanúja miatt.

István az 1950-es évek végén kezdte meg karrierjét, melynek során számtalan szerepben volt alkalma bizonyítani, ám az igazi áttörést az 1974-ben bemutatott televíziós sorozat, a Keménykalap és krumpliorr hozta meg a számára. Idős korára nagyon elszegényedett, szerény körülmények között élt a családjával, noha többen és többféleképpen próbáltak rajtuk segíteni – az Auróra zenekar például nem egyszer szervezett gyűjtés számukra. Apa és fia kapcsolata időközben megromlott, Péter ráadásul 2017-ben olyan brutálisan megverte a színészt, hogy annak eltörött a bordája. A bíróság akkor két év szabadságvesztésre ítélte őt, de tekintettel büntetlen előítéletére három évre felfüggesztették büntetését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek