Starity

Egy fantasztikus film a kaszinóról? Lássuk, mivel is rendelkezünk itt!

2020. június 19. 13:01   |   Szerző: Starity

Bizonyára hallottatok már Martin Scorsese-ről, ugye? Nos, 1995-ben ő volt a megalkotója a Kaszinó című filmnek, amelynek eseményei Las Vegasban történnek és a maffiáról, a szerencsejátékokról és amely a nagy pénzről szól.

hirdetés
Egy fantasztikus film a kaszinóról? Lássuk, mivel is rendelkezünk itt!

A filmben sok ismert hollywoodi csillag játsszik, közöttük Robert De Niro, Joe Sands és Sharon Stone. Az IMDB ranglistáit elemezve, azt a következtetést lehet levonni, hogy a nevezett film a legjobban nézett filmek gárdájába sorolható, hisz a maximális 10 pontból 8,2 pontot ér el. Egyébként tudtad, hogy a 90-es években készüt filmek sokkal nagyobb népszerűséggel rendelkeznek?

A fő cselekmény Ace (De Niro) nevű srác körül bontakozik ki, aki a maffia érdekeit képviseli. Las Vegasba érkezik, hogy tanulmányozza és megfigyelje egy Tangier nevű helyi kaszinó működését. Ace-nél minden a legnagyobb rendben van, és lehetőséget biztosít a gengszter számára, hogy százalékot kapjanak a kaszinó bevételéból anélkül, hogy cselekedetük felhívná a hatóságok figyelmét. Ő mindent megtesz annak érdekében, hogy minden legitimnek tűnjön. Ace felesége, Ginger (Sharon Stone) és barátja Nicky (Joe Pesci) sok kellemetlenséget okoznak a főhősnek, hisz Ginger egy csaló, aki különféle kaszinókban dolgozik. Nicky pedig egy igazi versenyszelemmel rendelkező srác, aki a helyi bukmékerirodáktől zsebeli be a nagy összegeket.

Ez a film egy csodálatos remekmű, amely olyan nagyszabású problémákat hoz a felszínre, mint a pénzmosás, hamis szerelem, pusztító barátság, kapzsiság és árulás. De Scorsese rendező mindezt oly módon vázolja fel, hogy a néző soha sem tudja előre látni, hogy mi fog történni a következő pillanatban, és az egész film ideje alatt feszültség uralkodik rajtuk.

A leghihetetlenebb dolog ebben a filmben az, hogy a cselekmény valós eseményeken alapszik. A filmben szereplő karakterek valódi emberek prototípusai. Még szerencse, hogy a 80-as években nem voltak olyan online kaszinók, mint a Cadoola. Képzeld csak el, mi lett volna akkor, ha Nick megpróbálja bezsebelni a világháló használóinak összes gazdagságát. Kissé félelmetesnek hangzik, nem de? Ám a banditavilág már a múlt, így a szerencsejáték mára biztonságossá vált. Még az otthonodat sem kell elhagynod ahhoz, hogy különféle online szerencsejátékokat játszhass.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek